RTÜK'ten 'sınavsız eleman alımı' hakkında açıklama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK, kamu personeli haricindeki kişilerin Üst Kurul'a sınav ile alındığını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, üst kurulun uzman ihtiyacının karşılanması amacıyla, boş bulunan 70 adet Uzman Yardımcısı kadrosuna ?Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uzman Yardımcılığı Giriş Yeterlilik Sınavları ile Uzmanlığa Atanma Uzman ve Uzman Yardımcılarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik? hükümleri doğrultusunda, atama yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Bu karar sonrasında Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için Üst Kurula 7-23 Mart 2007 tarihleri arasında 960 adayın başvuruda bulunduğu, başvuru evrakının incelenmesi sonucunda, 903 adayın başvurusu geçerli, 57 adayın ise başvurusunun geçersiz sayıldığı bildirilen açıklamada, giriş sınavı için başvurusu kabul edilen 903 adaydan, sınava girmeye hak kazanan 310 adayın, 25 Nisan 2007 tarihinden itibaren giriş sınavına çağrılacakları kaydedildi. Açıklamada, ?Dolayısıyla Üst Kurula sınavsız personel alımı söz konusu değildir? denildi.

Ancak, edinilen bilgiye göre, Üst Kurul zaten kamu dışından değil, kamu kurumuna mensup kişileri RTÜK'e sınavsız olarak alabiliyor. Önümüzdeki günlerde alınması planlanan 28 personelin de kamu mensubu olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber