İTÜ'lüler Birliğinde Başbakan Erdoğan'a köşk mektubu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İTÜ'lüler Birliği, Başbakan Erdoğan'a bir mektup göndererek, cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini iletti. Mektupta, Başbakan Erdoğan'a neler anlatıldı...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Birliği'nin mektupta, AKP'nin Meclis'te halkın yüzde 20'sini temsil ettiği ifade edilerek, ?Cumhurbaşkanı'nın sadece sizin partinizin oylarıyla seçilmesi yasal olarak mümkünse de sadece sizin partinizi kucaklayacak bir kişi olma damgasının ağırlığını bütün görevi süresince hissedecektir? denildi.

İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdikleri mektupla, Cumhurbaşkanı'nın partiler arası çekişmeler ve mücadelelere katılmamış, uzlaşıyla belirlenecek kişiler arasından seçilmesi isteğini iletti.

İTÜ'lüler Birliği Derneği'nin, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği ve cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini ilettiği mektupta, ?Türkiye'nin tüm katmanlarıyla, en azından Parlamento'daki bütün partilerle bir uzlaşı sağlanmadan, sizin partinizin oylarıyla seçilecek bir Cumhurbaşkanı, halkımızın tümünü kucaklamayacak, yurttaşlarımızın sadece yüzde 20'si tarafından seçilmiş olacaktır? denildi. Bu durumun doğuracağı sakıncalara değinilen mektupta, Erdoğan'a şöyle seslenildi:

?Cumhurbaşkanı'nın sadece sizin partinizin oylarıyla seçilmesi yasal olarak mümkünse de sadece sizin partinizi kucaklayacak bir kişi olma damgasının ağırlığını bütün görevi süresince hissedecektir.?

İTÜ'lüler Birliği'nin mektubunda, Türkiye'nin zor koşullar altında olduğu belirtilerek, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu, bu nedenle uzlaşma konusunda hükümete tarihi görev düştüğü anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber