Engelli genç İŞKUR sayesinde iş sahibi oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde engelli genç, Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR), aldığı 36 bin liralık hibe desteğiyle "9 D Sanal Gerçeklik Sinema" işletmesi kurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2017 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli genç İŞKUR sayesinde iş sahibi oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde engelli genç, Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR), aldığı 36 bin liralık hibe desteğiyle "9 D Sanal Gerçeklik Sinema" işletmesi kurdu.

İlçedeki bir alışveriş merkezindeki işletmenin açılışında konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, iş yeri sahibi Yavuz Genç'e bol kazançlar diledi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sırmalı, "İŞKUR yetkililerine teşekkür ediyorum. Edremit her geçen gün gelişen büyüyen bir ilçe ve özellikle çocuklarımızın vakit geçirebileceği işletmeler büyük önem arz ediyor. İlçemizdeki bir ihtiyacı giderdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Doğuştan engelli ve bazı fiziksel hareketleri yapmakta zorluk çeken Yavuz Genç ise İŞKUR'a başvurmadan önce detaylı bir araştırma yaptıklarını belirterek, "Bu işin para kazandırdığını öğrendim. Daha sonra bunu projelendirip İŞKUR'a başvurdum. Ardından kursa giderek gerekli belgeleri tamamladım ve iş yerimi açtım." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber