12 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 NİSAN 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 13.00'te basın toplantısı düzenleyecek. Arınç, Küba Büyükelçisi'ni kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 10.30'da Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin 8. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- TBMM Milli Eğitim Komisyonu, KİT Komisyonu, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, TBMM Türkçe'nin Korunması Komisyonu, Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu toplanacak.

Basın toplantısı

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, saat 14.30'da basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Bakanların programı

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, saat 09.30'da Türk Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliğinin 5. Teknik Müşavirlik Kongresi'nin açılışına katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik saat 11.30'da TED tarafından düzenlenen 'Eğitimde Yeni Ufuklar Sempozyumu' açılış konuşmasını yapacak.

- Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Akdeniz Spor Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı saat 14.00'te yapılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Kırklareli ve İstanbul'da çeşitli açılış ve incelemelere katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmit'te restore edilen gar binasının açılışına katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CASPIAN TELECOMS 2007, 6. Türkiye, Hazar, Orta Asya Telekom ve Bilgi Teknolojileri Konferansı'na katılacak. Bakan Yıldırım, Marmaray Projesi kapsamında saat 12.30'da TBM makinelerinin çalıştığı Atatürk Tüneli'nde ve 13.30'da Üsküdar Ticaret Lisesi arkasında bulunan Marmaray Makas Tüneli'nde incelemelerle bulunacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Edirne'de temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin programı

- Van'a gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bölge milletvekilleri, Ferit Melen Havaalanı'nda basın açıklaması yapacak.

- CHP'li 15 Milletvekili, Sakarya'nın ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Osmaniye'de partisinin il kongresine katılacak.

- SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegül saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek saat 10.30'da Ankara Nakliyeciler Derneği'ni ziyaret edecek.

- Sosyal Demokrat Halk Partisi, Abide-i Hürriyet Caddesi. Hasat Soka Hasat İş Hanı'nda saat 10.30'da bir basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Emekli Subaylar Derneği saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- RTÜK Başkanı Zahit Akman saat 10.45'te 'Akıllı İşaretler Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrenci ve okul yöneticilerine ödüllerini verecek.

- TCDD'ye ait 204 parça gayrimenkulün satışı saat 15.30'da yapılacak.

- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Hava Limanının bir yıllık işletme hakkıyla ilgili ihaleyi saat 10.00'da yapacak.

- Çankaya Belediyesi ile Teknik ,Yüksek teknikerler ve MYO Mezunları Derneği öğrenci sorunlarıyla ilgili saat 14.30'da açık oturum düzenleyecek.

- Emekli Büyükelçi Bilal N. Şimşir, Çukurova Üniversitesi'nde "Dünden Bugüne Ermeni Sorunu" konulu konferans verecek.

- Diyarbakır'da 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Lojmanları'nda meydana gelen patlamanın ardından açılan dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dünya belediyelerine ev sahipliği yapıyor. Çırağan Sarayı'nda saat 19.30'da yapılacak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreninde, Dünya Sağlık Örgütü Kentsel Sağlık, Sağlıklı Kentler ve Yönetişim Merkezi Başkanı Dr. Agis D. Tsouros tarafından Kadir Topbaş'a katılım diploması verilecek.

- Ezilenlerin Sosyal Platformu 301. maddelerinin kaldırılması talebiyle saat 10.30'da Galatasaray Postanesi önünde bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası, greve gidiyor. Grev kapsamında saat 08.00'da Mahmutbey gişelerde, saat 12.00'de Çamlıca gişelerde, saat 14.00'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerde iş yavaşlatma eylemleri yapılacak. KESK Genel başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Yapı Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Fatih Köprüsü'nde saat 15.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Eduplus Eğitim Danışmanlık tarafından Maslak Princess Otel'de saat 08.40'da düzenlenecek liderler zirvesinde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve iş dünyasının başarılı isimleri bir araya gelecek.

- Taskim Gezi Parkı'nda saat 12.00'de çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından 1 mayıs etkinlikleri ile ilgili basın açıklaması yapılacak.

- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Taksim'de Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nde saat 10.00'da bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

- Mazlumder İstanbul Şubesi'nde saat 12.30'da bir basın açıklaması yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Çankırı Korgun, Kızılcahamam Aktaşkurtlar doğal gaz boru hattı yapım işi ihalesi yapılacak.

- TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen Konya Doğal Gaz 2007 Fuarı ile Konya 4. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri ve İş Makineleri Fuarı saat 12.00'de KTO-TÜYAP Konya Uluslarası Fuar Merkezi'nde açılacak.

- TÜRSAB tarafından, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu hakkında Konya bölgesine kayıtlı üye acentalara yönelik bilgilendirme toplantısı yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletmeler Genel Müdürü Cemil Turan ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy'un katılacağı toplantoziyaret edecek.

- Sosyal Demokrı saat 12.30'da Rixos Hotel'de gerçekleştirilecek.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısı, saat 14.30'da başlayacak.

- İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen "4. Yılında İş Güvencesi Uygulamaları Semineri" saat 13.00'te İSO Odakule Toplantı Salonu'nda düzenlenecek.

- Dijital teknoloji firması LG, yeni cep telefonu modelini saat 10.30'da Çırağan Otel'de Ebru Akel'in sunumu ve Model Tülin Şahin'in katılımıyla tanıtacak.

- İş ve siyaset dünyasından önemli konuşmacılar 4. Liderlik Zirvesi 2007'de Maslak Princess Otel'de bir araya geliyor. Zirvede Borusan Holding Kurucu Başkanı Asım Kocabıyık'a ve 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e "Liderlik Onur Ödülü" verilecek.

- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG), mesleki eğitimin mali kaynak yapısını inceleyen "Beceriler, Yeterlilikler ve Meslek Eğitimi: Finansman Yapısı ve Politika Önerileri" raporunu, 19.30'da The Marmara İstanbul (Taksim) - Tepe Salonu'nda düzenlenecek yemekli toplantıyla basına tanıtıyor.

- Güllüoğlu Faruk Güllü markasının perakende sektörüne adım attığı Lalin markası için düzenlenen davet 10.00 -12.00 saatleri arasında Conrad Oteli'nde gerçekleşiyor.

- KİPTAŞ, "İstanbul'un geleceğine yön vermek" hedefiyle oluşturduğu yeni projelerini saat 09.30'da İstanbul-Hyatt Regency otelinde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklıyor.

- Bank Asya tarafından piyasada organizasyonu yapılan ve en geniş katılımlı kredi olma özelliği taşıyan Murabaha Sendikasyonu Kredisi'nin alımı ile ilgili olarak saat 18.30'da Çırağan Palace Kempinski'de imza töreni ve yemekli toplantı gerçekleştiriliyor.

- Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin "UFUK 2015 Türk Hazır Giyim Sektörü Yol Haritası" çalışmasının basın lansmanı 10.00 - 12.00 saatleri arasında Crowne Plaza Otel'de gerçekleştiriliyor.

- İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen "4. Yılında İş Güvencesi Uygulamaları Semineri", 13.00-17.30 saatleri arasında İSO Odakule Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazası Bimeks Teknoport, açılışa özel olarak düzenlediği 4x4 kampanyasının sonuçlarını açıklayarak, henüz Türkiye'de satışa sunulmamış 4 adet Land Rover Freelander 2'yi sahiplerine teslim ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

- 1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneğinin saat 18.00'de vereceği yemeğe Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat katılacak.

İHA


Gündem - 12 Nisan 2007 - Perşembe

1- TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı seçimi süreciyle ilgili Meclis'te basın toplantısı yapacak.

- Arınç, Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abaskal'ı da kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Türkiye Tarım Kredi Merkez Birliğinin 8. Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de genel kurula iştirak edecek.

3- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, iki günlük özel ziyaret için KKTC'ye gidiyor.

- Gül, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşecek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nu ziyaret edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da yapılacak 1. Karadeniz Spor Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

6- Devlet Bakanı Beşir Atalay, temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Bosna Hersek'e gidecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kaymakamlığı ziyaret edecek, Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Uygulama Okulu ile İş Eğitim Merkezi'nin açılışını yapacak.

- Bakan Çubukçu, İstanbul'da Nokta Tiyatrosu'nun madde bağımlılığı konusundaki "Gençlik Çıkmazı" adlı tiyatro oyununu izleyecek.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kocaeli'de Kültür ve Turizm Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nün açılış törenine katılacak.

- Bakan Koç, daha sonra yapımı devam eden arkeoloji ve etnografya müzelerinin alanı ile "Saray Müze" ve restorasyonu devam eden eski adliye binasında incelemelerde bulunacak.

9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Edirne'de "Canlı Hayvan Borsası yeni tesisleri" ile "Edirne Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisleri"nin temel atma törenine katılacak.

- Unakıtan, Coşkun ve Hisarcıklıoğlu, Edirne Valiliği makamında Otoban-Pazarkule bağlantı yolu güzergah belirleme sunumunda bulunacaklar.

- Maliye Bakanı Unakıtan, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde incelemelerde bulunacak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği ödül törenine katılacak.

10- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara'da 5. Teknik Müşavirlik Kongresi'nin açılışında konuşacak.

11- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Türk Eğitim Derneğince düzenlenen "Eğitimde Yeni Ufuklar Sempozyumu"nun açılışında konuşacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da "6. Türkiye Hazar ve Orta Asya Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Konferansı"na katılıyor.

- Yıldırım, Marmaray Projesi kapsamında devam eden "Atatürk Tüneli" ile "Marmaray Makas Tüneli"nde incelemelerde bulunacak.

- Binali Yıldırım, Pendik Türk Telekom Asya Anadolu Teknik Lisesi ile Bostancı PTTBank'ın açılış törenlerine de katılacak.

13- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen:

-"Suriye sınırımızdaki gümrük kapılarının kapasitelerini artırıyoruz."

-"Akçakale Sınır Kapısı çevresindeki mayınları temizleyip 2 ay içinde tam kapasite ile faaliyete sokacağız."

14- Yargıtay Büyük Genel Kurulunda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı adaylarını belirlemek için seçim yapılacak.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Meclis'e iadeedilen Enerji Verimliliği Kanunu görüşülecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, 17 ile yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı ele alınacak.

- Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından TBMM'ye iade edilen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş Kanunu görüşülecek.

- KİT Komisyonu, TİGEM ve AOÇ'un 2005 yılı hesaplarını denetleyecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkçe'deki bozulma ve yabancılaşma konusunda kurulan TBMM Araştırma Komisyonuna bilgi verecek.

- Komisyon, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'i de dinleyecek.

16- 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul'da yapılacak, "4. Liderlik Zirvesi"ne katılıyor.

17- Antalya Havalimanı 1. ve 2. Dış Hatlar Terminalleri ile bunlara ait mütemmimlerinin işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale, Ankara'da, DHMİ Genel Müdürlüğü Merkez Binası'nda yapılacak.

18- RTÜK ile MEB İlköğretim Genel Müdürlüğünün koordinasyonuyla düzenlenen Akıllı İşaretler Resim Yarışması'nın ödülleri Ankarada törenle verilecek.

19- "4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi" İstanbul'da törenle başlayacak.

20- Limak 18. Ankara Uluslararası film festivali, açılış gecesiyle başlıyor.

21- Toplantı...Fuar...

- "6. Türkiye, Hazar & Orta Asya, Rusya ve Karadeniz Ülkeleri Telekomünikasyon & Bilgi Teknolojileri Konferansı" İstanbul'da başlıyor.

- Antalya'da "Marka Şehir Antalya" konulu konferans verilecek.

- Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Fatih Dalan, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Odası'nda "Anadolu Yaklaşımı KOBİ'lere neler getiriyor" konulu toplantı yapılacak.

- Gold Antalya 2007 Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı Antalya'da açılacak.

22- Kuru fasulyenin yanında soğan lüks oldu...

- Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kuru soğanın, yeni ürünün çıkmaması ve stoklardaki sıkıntı nedeniyle manavlardaki fiyatı 1,5 YTL'ye ulaştı.

- Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru: "Önceki yıllarda fiyatının iyi olmaması, soğanın ekim alanını daralttı"

23- Hurdaya ayrılan otobüs, protokol tribünü oldu...

- Bursa'nın merkez Yıldırım İlçe Belediyesi, hurdaya ayrılan 1976 model otobüsü mobil protokol tribününe dönüştürdü.

- "Tribüs" adı verilen otobüs, bir mekanizmanın yardımıyla 3 dakikada açılarak tribün halini alıyor.

24- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Büyük Erkekler ve Bayanlar Avrupa Halter Şampiyonası öncesi Halter Milli Takımı kampında sporcularla kahvaltı yapıyor.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Beşiktaş Cola Turka ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Botaşspor ile Migrosspor karşılaşacak.

26- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi final grubunda 4, klasman grubunda ise 2 maç yapılacak.

27- Futbolda Lig B 4. ve 5. klasman gruplarında 10. hafta maçları yapılacak.

28- Avrupa Yıldızlar Voleybol Şampiyonası finalleri, erkeklerde Avusturya'nın başkenti Viyana, bayanlarda ise Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentinde sürüyor.

- Türkiye, ikinci maçlarını erkeklerde Almanya, bayanlarda ise Estonya ile yapacak.

29- Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'na, Antalya Belek'te devam ediliyor.

30- Dünya Erkekler Buz Hokeyi Şampiyonası 2. Kategori (A) Grubu mücadelesi, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de sürüyor.

- Türkiye, ikinci maçında İspanya ile karşılaşacak.

31- Futbolda UEFA Kupası'nda çeyrek final rövanş maçları yapılacak.

32- UEFA, "Türkiye Futbol Oynuyor" projesini model yapıyor.

- Türkiye'de geçen yıl nisan ayında startı verilen proje, UEFA tarafından Avrupa ülkelerine model proje olarak sunulacak.

- Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon ve Eğitim Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy: 'TFF, sosyal sorumluluk bilinciyle engelli futbolunu destekliyor."

33- Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı oyuncuları, organ bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla Türk Böbrek Vakfına konuk olacaklar.

34- Galatasaray ile Gençlerbirliği ligde yarın 72. maça çıkıyor.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılıların galibiyet sayısında 36-19, gol sayısında da 118-76 üstünlüğü bulunuyor.

- Ankara'da yapılan maçlarda her iki takım da 14'şer galibiyet aldı.

35- Galatasaray, cuma stresini yenmek istiyor...

- Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında yarın Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacak Sarı-kırmızılılar, bu sezon cuma maçlarında ilk galibiyetini almak amacında.

- "Cim Bom", bu sezon cuma günleri oynadığı 4 lig maçından 1'ini yitirirken, 3'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber