CHP'nin iftira siyaseti çöktü

CHP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesini hedef alan 'iftira' siyaseti kısa sürede çamura battı. CHP Sözcüsü Tezcan'ın belge diye dağıttığı fotokopiler de iddiaları kanıtlamadı. Tezcan'ın belgelerin sahte olup olmadığı sorusuna "Sahte işi bilemeyiz" yanıtı dikkat çekti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Aralık 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin iftira siyaseti çöktü

EDA IŞIK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesi ve yakınlarını hedef alan yurt dışına para çıkarma iddialarıyla ilgili belge şovu üç günde bitti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belgeleri talep etmesinin ardından CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dün basın toplantısı düzenleyerek, sözde belgelerin fotokopilerini kamuoyuyla paylaştı. Tezcan Kılıçdaroğlu'nun yurtdışına para aktarıldığı iftirasını doğrulayamadı. Çünkü Tezcan'ın elindeki fotokopiler bile para çıkışını değil tam tersine para girişini gösteriyordu. Bunun nedeni ise CHP'lilerin yurt dışına para gönderilirken kullanılan swift mesajı belgelerini bilmiyor olmaları.

Tezcan'ın gazetecilere dağıttıfı fotokopiler Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin uluslararası ticarete uygun meşru bir ticari faaliyeti suç gibi göstermeye çalıştığını ortaya koydu. Söz konusu ticari faaliyeti ima, soru ve iddialarla suç gibi kamuoyuna yansıtmasına rağmen Tezcan 28 Kasım'da Parti Meclisi toplantısı nedeniyle yaptığı basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nun belgelerle ilgili açıklama yaparken suç ekseninde bir değerlendirme yapmadığını söylemişti.

Tezcan da lideri Kılıçdaroğlu gibi 'Sıdkı Ayan' ismini yanlış telaffuz ederek 'Sıtkı Ayhan' dedi. Tezcan basın toplantısında belgelerin sahte olduğuna ilişkin suçlamalara yanıt verirken ise "Sahte işi bilmeyiz, biz yapmaya kalksak ayağımıza dolaşır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber