Banka soyguncusuna 8 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de, başına kar maskesi geçirip kuru sıkı tabancayla banka soymaya kalkışan 26 yaşındaki Sedat Balcı'ya 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Sivrihisar Caddesi'nde, emekli maaşlarının 17 Ocak 2007 tarihinde dağıtıldığı sırada Ziraat Bankası Özel İşlemler Merkezi'ne kar maskesini takaran gelen işsiz Sedat Balcı, kadın memur Ümit Ümülhayır Karakahya'yı kuru sıkı tabancayla tehdit eti. Balcı. 5 bin YTL isterken, banka güvenlik görevlisi ve bir müşteri tarafından etkisiz hale getirildi. Sedat Balcı, olay yerine gelen polislere teslim edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ikinci kez hakim karşısına çıkarılan Sedat Balcı, savunmasında çeşitli bankalara yaklaşık 15 bin YTL kredi kartı borcunun olduğunu söyledi. Balcı, kredi kartı borcunu ödeyebilmek için çalıştığı fabrikadan kendi isteği ile çıktığını ancak aldığı tazminat parasıyla borçlarını ödeyemediğini belirtti. Bekar ve işsiz olduğunu ifade eden Sedat Balcı, ?Bankalara kredi kartı borcumun taksitlerini ödeyememiştim. Bana 10 günlük süre verilmişti. Sürenin son günüydü. Borcumu ödeyemezsem icra gelecekti. Borçlardan anne ve babamın haberi yoktu. Çözüm bulamayınca aklıma banka soymak geldi. Kar maskesi ve elimde kuru sıkı tabancayla mesai saatinin bitimine doğru bankaya girdim. Vezneye doğru silahı doğrultum ve 5 bin YTL'ye ihtiyacımın olduğunu kimseye bir zararımın olmayacağını söyledim. O sırada banka güvenlik görevlisi yanıma geldi. Ben de geri geri kapıya doğru gittim ve silahı belime soktum. Amacım çıkıp gitmekti. Ancak güvenlik görevlisi kolumdan tuttu, bir vatandaş da bana yumruk attı. Daha sonra da polisler gelip beni gözaltına aldı. Olaydan çok pişmanım, tahliyemi istiyorum? dedi.

Bir ay önce yapılan ilk duruşmada tanık olarak dinlenen banka güvenlik görevlisi Beytullah Demir de ifadesinde, sanığın kar maskesi ile içeriye girip görevli kadın memur Ümit Ümülhayır Karakahya'ya silahını doğrulturak 5 bin YTL para istediğini söylemişti. Demir, ?Ben sanığın yanına gittiğimde silahın kuru sıkı olduğunu anlamıştım. Üzerine yürüyüce silahı göğsüme doğru tutup ?sakın gelme yakarım, abi yapma paraya ihtiyacım var' dedi ve ardından da ağlamaya başladı. Daha sonra da polisler geldi? demişti.

Mahkeme heyeti, Sedat Balcı'yı silahlı soyguna teşebbüs suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber