6 İlde eğitime ara verildi

Van, Ağrı, Nevşehir, Kars, Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçesinde, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2017 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6  İlde eğitime ara verildi

VAN

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, bugün başlayan ve belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.

AĞRI

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle taşıma merkezi okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Diyadin ilçemizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 7 Aralık 2017 Perşembe günü ilçe merkezi ve köylerdeki 'taşıma merkezi okullarımızda' eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer okullarımızla ilgili kararımızı hava şartlarının durumuna göre tekrar değerlendireceğiz" dedi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, 7 Aralık Perşembe tatil edildiği belirtildi.

DÜZCE

Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce'de de etkisini gösterdi. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AA muhabirine, kentte dün etkisini gösteren ve gece saatlerinde şiddetini artıran yoğun kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Yapılan değerlendirmelerde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Kaynaşlı ilçesinde, tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiğini kaydeden Vali Dağlı, "Şimdilik sadece Kaynaşlı ilçemizde eğitime ara verdik. Kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşın çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz." dedi.

Öte yandan, kar yağışı sebebiyle Yığılca ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yolların kapanması nedeniyle köylerden ilçe merkezine gerçekleştirilen taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Öte yandan, Karlıova Kaymakamlığına bağlı özel idare ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

KARS

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren il genelinde etkili olmaya başladığını söyledi.

Bu sebeple eğitime ara verildiğini ifade eden Doğan, "İlimiz ve ilçelerimizdeki yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle ilk orta ve lise düzeyindeki tüm okullar 7 Aralık 2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir." bilgisini paylaştı.

Doğan, olumsuz hava koşulları yüzünden kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber