Kürt Parlamentosu'ndan Büyükanıt'a cevap: PKK'ya operasyon, Irak'a savaş ilânı sayılır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürt Bölge Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Kuzey Irak'a ?Operasyon yapılmalı'' açıklamasına, ?Kürdistan bölgesine operasyon düzenlemek kolay bir iş değildir'' diyerek tepki gösterdi. Kerküki, ?Askerî bir operasyon, Irak devletine karşı doğrudan savaş ilânı sayılacaktır'' iddiasında da bulundu.

Kemal Kerküki, Büyükanıt'ın açıklamalarını değerlendirirken bu açıklamaların Türkiye ile Irak'ın çıkarlarına hizmet etmediğini ve her iki ülkenin dostluğuna zarar verdiğini savundu.

?Kürdistan bölgesine operasyon düzenlemek kolay bir iş değildirö diyen Kerküki, ?Türkiye'nin, Kürdistan Bölge topraklarına askeri bir operasyon düzenlemesi durumunda bunun Irak devletine karşı doğrudan savaş ilanı sayılacaktırö ifadesini kullandı. Kemal Kerküki, Türkiye'de yapılan açıklamaların iç sorunu üzerine yapıldığını öne sürerek ?Bizim de onların iç sorunlarıyla hiçbir ilgimiz yokturö diye konuştu.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyon için öne sürdüğü gerekçelerin temelsiz olduğunu savunan Kerküki, PKK'ya silah ve ekonomik destekte bulunmadıklarını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber