Emekli öğretmenin tek kişilik eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'da emekli bir öğretmen, bazı huzurevlerinde yaşanan insanlık dışı olayları protesto için imza kampanyası başlattı.

32 yıldır öğretmen olarak çalıştığı Amasya'da emekli olan Sevim Güven, Türkiye'de çocuk yetiştirme yuvaları ve yurtları, yaşlılar için huzurevleri, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, kreşlerde, okullarda ve yurtlarda yaşanan insan haklarına aykırı davranışlara televizyon yoluyla tanık olduğunu ifade ederek, özel bir televizyon kanalında yayınlanan özel bir huzurevinde yaşlılara yapılan insanlık dışı muameleleri dehşet içerisinde izlediğini belirtti. Yaşanan olaylara duyarsız kalamayacağını belirten Sevim Güven, "Türkiye genelinde ve Amasya'da söz konusu olan bu kuruluşların nicel ve nitel olarak yeterli düzeye getirilmelerine katkıda bulunmak üzere, özelleştirilmek istenilen kamu taşınmazlarının bu amaçla kullanılmasını sağlamak amacıyla bir vatandaş olarak imza kampanyası başlatıyorum" dedi.

Yavuz Selim Meydanı'nda kurduğu standda imza toplayan Sevim Güven, "Türkiye çapında birçok yer özelleştirme kapsamında satılıyor, buralar satılmasın ve ihtiyaç olan kuruluşlar haline getirilsin. En çok ihtiyaç duyulan ise Amasya'da bir huzurevi. Bu kampanyayı bireysel olarak başlattım" diye konuştu.

Güven, toplanan imzaları ise Meclis'e taşımayı amaçladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber