Vergi daireleri öğle vaktinde de açık olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı 'öğle açık' uygulaması başlatıyor. Vergi dairelerinde başlayacak uygulamayla mükelleflere daha hızlı hizmet verilmesi amaçlanıyor. İzmir Vergi Daresi Başkanı Mustafa Bulut, bundan sonra "Mesai bitti, öğleden sonra gelin" denilmeyeceğini söyledi.

Uygulamanın ek maliyet getirmediğine dikkat çeken Bulut, "Vergi dairelerinde fazla mesai zaten vardı ancak bu öğle paydosunda değil, akşam mesai bitiminden sonra uygulanıyordu. Vatandaşın bundan haberi olmadığı için verim alamıyorduk. Akşam uygulanan mesaiyi öğle paydosuna çekeceğiz" dedi.

Devlet kurumlarına işini yaptırmaya gelen vatandaşların mesai sebebiyle bir gözünün saatte olduğunu kaydeden Mustafa Bulut, şunları söyledi: "İşini bitirmeden öğle paydosu başladığında vatandaşlar üzülüyor. Mesainin olmadığı zamanı nerede geçireceğini düşünüyor. Dışarıda ya bir parkta oturuyor veya dairenin kapısında bekliyor. Bu da onları mağdur ediyordu. Yeni uygulamayla vatandaşlar, sabahtan akşama kadar günün her saatinde hizmet alacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber