Batı Basını: Büyükanıt bölgesel gerilimleri artıracak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ?operasyon yapılmalı? açıklaması Batı basınında yankı buldu. İşte tepkiler:

Financial Times: GAZETE Büyükanıt'ın açıklamalarının bölgesel gerilimleri artıracağını savunurken ?Büyükanıt'ın değerlendirmeleri, hem cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye'nin siyasi liderliği, hem de böyle bir girişime izin vermesi için Washington üzerindeki baskıları artırmaya yönelik gibi görülüyor? yorumunu yaptı.

The New York Times: PKK'NIN saldırıları konusunda Türkiye'nin, müttefiki ABD'nin işgali altındaki Irak'taki PKK varlığına ilişkin hayal kırıklığına işaret eden gazete, ?Konu, çok hassas? dedi. New York Times, Büyükanıt'ın Barzani'nin açıklamalarından ABD'yi sorumlu tuttuğuna da dikkat çekti.

Liberation: GAZETE, Türk ordusunun, PKK'ya karşı tonunu yükselttiğini, askerlerin operasyon konusundaki baskılarını artırdıklarını belirtti. Genelkurmay Başkanının çok ender basın toplantısı düzenlediğine işaret eden gazete, açıklamalarını Türk hükümeti ve özellikle Başbakan Erdoğan'ı sıkıştırma çabası gibi değerlendirdi. Liberation, ?Özellikle Yaşar Büyükanıt'ın ordunun başına geçmesinden sonra askerler, hem ?ayrılıkçı tehdit' hem de ?İslamcı tehlike' konusunda tonunu sertleştirdiler? yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber