Malezya hükümeti bazı resmi kurumlarda cep telefonunu yasakladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda casusluğa karşı cep yasağı

Malezya hükümeti, resmi kurumların "güvenlik bölgesi" olarak nitelendirilen belirli bölümlerinde casusluğu önlemek için cep telefonu ve diğer elektronik aletlerin kullanılmasını yasakladı.

The Star gazetesinin haberine göre, elektronik aletlerin kullanılmasını önlemek için, resmi konuların görüşüldüğü kilit önemde idari birim ve bölümlere elektronik sinyal karıştırıcılar yerleştirildi.

Üst düzey güvenlik yetkililerinden Cevheri Cemaleddin, gazeteye verdiği demeçte, "Biraz uygunsuz ama ülkenin güvenliği için herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi. Cemaleddin, "Daha önce böyle bir yasak koyma gereğini hissetmemiştik, çünkü eskiden kameralı cep telefonları ve diğer elektronik aletlerin kullanımı bu kadar yaygın değildi" diye konuştu.

Cemaleddin, şimdiye kadar bu yolla herhangi bir güvenlik ihlali veya hassas bilgi sızıntısı olmadığını da belirtti.

Haberde, hangi resmi kurumların ya da kurum içi bölgelerin yasak kapsamında olduğu belirtilmedi.

Malezya hükümeti, 31 Ocakta yayımladığı genelgeyle cep telefonları ya da el bilgisayarlarının bilgilerin kaydedilmesi, fotoğraf çekilmesi ve "casusluk amaçları" ile kullanılabileceğini belirterek, resmi kurum birim amirlerinin cep telefonu ve diğer aletlerin kullanımını sınırlamaları ve ülkenin güvenliği ile ilgili toplantılara katılanları gizlilik kurallarını ihlal etmemeleri konusunda uyarmalarını istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber