Milletvekilinden ilk yardım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Bandırma ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yaralanan gencin kopmak üzere olan bacağının yerine dikilmesi için adeta zamana karşı yarışıldı.

Kazayı öğrenen AK Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, İDO'dan temin ettiği bir deniz otobüsüyle genci İstanbul'a götürdü.

Bandırma'dan Susurluk yönüne giden Sakin Uğur'un (29) kullandığı motosiklet, karşı yönden gelen Tamer Kaygısız (25) idaresindeki motosikletle çarpıştı.

Kazada, her iki motosiklette yolculuk eden Ömer Yusuf Kan (28), Sinan Kapıcı (26) ve Ferhat Sertel (28) ile sürücüler Sakin Uğur ve Tamer Kaygısız yaralandı. Bandırma Mustafa Güven Karahan ve Kapıdağ devlet hastanelerine kaldırılan yaralılardan Tamer Kaygısız'ın bacağının kopmak üzere olduğu belirlendi.

Bunun üzerine, Kaygısız'ın bacağının yerine dikilmesi amacıyla adeta zamana karşı bir yarış başladı. Kazadan haberdar olan AK Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Kaygısız'ın bacağının Bandırma'da dikilemeyeceğinin anlaşılması üzerine, Çömez, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile görüşerek, bir deniz otobüsü istedi.

Paksoy'un talebi kabul etmesinin ardından, ?Uluç Ali Reis? adlı deniz otobüsü gece saatlerinde Bandırma Limanına yanaştı. Turhan Çömez ve diğer sağlık görevlilerinin eşliğinde ambulansla limana götürülen Kaygısız, deniz otobüsüne bindirildi.

İstanbul'daki özel bir hastaneye yetiştirilen Tamer Kaygısız, hemen ameliyata alındı.

Turhan Çömez, yaptığı açıklamada, vatandaşların telefon etmesiyle kazadan haberdar olduğunu, hemen yaralıların tedavi altına alındığı hastaneye gittiğini söyledi.

Hastanede, yaralılardan birinin bacağının kopmak üzere olduğunu öğrendiğini belirten Çömez, şöyle konuştu:

?Hastanedeki nöbetçi doktorlar, bacağa müdahale edemeyeceklerini, mikro cerrahi işlemi gerektiğini söylediler. Bu tür vakalarda 4-5 saatlik zaman vardır. Bu süre geçtiğinde olay biter, artık bir şey yapılamaz. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'la görüştüm. Onun talimatıyla deniz otobüsü geldi. Yaralıyı İstanbul'a götürdük. Kendisi şu anda ameliyatta.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber