PTT çalışanlarından servis protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik Haber-Sen tarafından Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü ve Başmüdürlüğünde görevli 2 bin 500 dolayında çalışanın servis araçlarının kaldırılması protesto edildi.

Ellerinde "Yıllık karımız 200 trilyon, mükafatımız otobüs bileti", "En çok kar et, sonra yaya git-gel" yazılı pankartlar bulunan Birlik Haber-Sen üyesi çalışanlar, Ulus'taki PTT Genel Müdürlüğü önünde toplandı.

Daha sonra Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, bir basın açıklaması okudu.

PTT çalışanlarının çağ atlama sürecinde kuruma büyük katkı sağladığını ifade eden Şanal, diğer Avrupa ülkelerinde bu hizmetlerin çok daha fazla sayıda personelle verildiğini söyledi.

Şanal, "Zor şartlar altında bu hizmetleri yürütmemizin sonucu 2006 yılında 200 trilyon lira kar eden bu devasa kurumda özveriyle çalışan bu personel,

ödüllendirilmeyi beklerken Kamu İhale Yasası yüzünden maalesef cezalandırılmıştır" diye konuştu.

Söz konusu yasa çerçevesinde personel servisi ihalesinin iptal edilmesinin kendilerini mağdur ettiğini belirten Şanal, sadece Ankara'da uygulanan (C)

plakanın da servis taşımacılığında tekelciliğin önünü açtığını ileri sürdü.

Şanal, Ankara Valiliğinin (C) plaka uygulamasını gözden geçirmesi ve personel servis taşıma sisteminin yeniden ihale edilerek çalışanların mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Şanal'ın konuşması sırasında "Personel servisi kaldırılamaz", "İhale Yasası PTT'den elini çek" sloganları atan protestocular, tepkilerini düdük çalarak ve alkışlarla da ortaya koydular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber