Polis ATM hırsızlarını vurarak yakaladı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de bir ATM'yi soymaya çalışan hırsızlar, polisin "dur" ihtarına uymayınca vurularak yakalandı. 2'si yaralı 3 kişinin yakalandığı olayın ardından başlatılan operasyonda, 11 kişilik soygun şebekesi ortaya çıkarıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ocak ayında Mezitli beldesinde Oyakbank'a ait bankamatikte meydana gelen hırsızlık olayından sonra, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri yaptıkları çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şüphelilerin İnönü Bulvarı Orduevi önünde bulunan Oyakbank bankamatiğini soyacakları bilgisini alarak, bankamatiğin etrafında tedbir aldı. Olay yerine 06 YLG 18 plakalı otoyla gelen 3 şüpheli, oksijen tüpüyle bankamatiği keserken polis operasyon başlattı. Polisi görünce kaçmaya çalışan ve soygun sırasında gözcülük yapan A.Ş. zor kullanılarak, diğer gözcü D.Ç. ile çelik kasayı kesmeye çalışan F.D. ise başka türlü yakalama imkanı bulunmadığından ayaklarından vurularak yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren polis, 11 kişilik şebekenin, birbirleriyle irtibatlı olarak örgüt kurup planlı, programlı bir şekilde teşekkül oluşturarak, hırsızlık olaylarını bu örgüt faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirdiklerini ortaya çıkardı. Liderliğini A.Ş.'nin yaptığı şebeke elemanlarının, Mersin Mezitli Oyakbank, Mersin Adese Oyakbank, Ankara Eryaman Oyakbank, Adana Ceyhan'da evden çelik kasa, Ankara Elvankent Oyakbank ve Antalya'da bankamatikten hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Şebeke elamanlarından Antalya'da yakalanan R.K. ve A.İ.'nin Antalya Cezaevi'nde tutuklu oldukları, aynı olayda A.Ş.'nin kaçtığı tespit edildi. Şebeke elamanlarından F.K. Mersin'de, H.K. Hatay'da, M.Ü. ve S.Ü. Ankara'da, İ.B. ise Mersin'de yakalandı. Şebeke elemanı 1 kişinin de adam yaralama suçundan Adana Cezaevi'nde yattığı tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerin çelik kasa açmakta kullandıkları oksijen kaynağı, matkap ve diğer aletler ile D.Ç. ve F.D. isimli şüphelilerden 2 adet sahte nüfus cüzdanı, suçta kullandıkları 06 YLG 18 ve 06 AN 6607 plakalı BMW otolar ile A.Ş.'nin evinde yapılan aramada 1 adet Beretta marka 7.65 mm ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 5 adet fişek elde edildi. Ankara'dan 2, Hatay'dan 1, Mersin'den 5 olmak üzere toplam 8 şüpheli, haklarında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt adına birden fazla planlayarak işyeri, evden ve ATM'den hırsızlık yapmak, 6136 SKM, sahte nüfus cüzdanı tanzim etmek ve kullanmak" suçlarından hazırlanan tahkikat evrakıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber