'Hilmi Özkök cumhurbaşkanı olsun' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ersin'de tek kişilik eylemleriyle tanınan Emin Kocaaslan, imam cübbesi giyerek, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün cumhurbaşkanı olması için cami önünde dua etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için Hilmi Özkök'ü aday göstermesini isteyen Kocaaslan'a Ulu Camii önündeki duasının ardından çevrede bulunan vatandaşlardan tepki geldi.

Dua öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde imam cübbesi giyerek açıklama yapan Kocaaslan, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, istikrarın, huzurun, dengelerin bozulmaması için Özkök Paşa'yı cumhurbaşkanı yapmasını istedi. "Bir dönem daha tek başınıza iktidar olmak istiyorsanız, hırsızlığın, kapkaçın, terörün bitmesini istiyorsanız, birlik beraberlik istiyorsanız, Özkök Paşa'yı cumhurbaşkanı yap, oyumu kap" diyen Emin Kocaaslan, Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı sırasında darbe girişimlerini önlediğini öne sürerek, Özkök'ün cumhurbaşkanlığı makamını hak ettiğini söyledi. Hak edenin hakkını vermemenin suç ve günah olduğunu ifade eden Kocaaslan, Hilmi Özkök cumhurbaşkanı olmazsa Çankaya Köşkü önünde kendisini yakacağını iddia etti.

Açıklamasının ardından elinde "Allahım, bizlere adli, idari, siyasi ve manevi konularda sicili temiz bir başkomutan nasip et" yazılı dövizle 50 metre ilerideki Ulu Camii önüne yürüyen ve çevredeki vatandaşlara da duaya katılmaları için çağrı yapan Emin Kocaaslan, cami önünde Hilmi Özkök'ün cumhurbaşkanı olması için dua etti. Cami önünde toplanan bazı vatandaşlar, Emin Kocaaslan'ı ilgi ve merakla izlerken, bazıları da sert bir dille eleştirdi. Kocaaslan ise eleştirilere yanıt vermeyerek cami önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber