Yuvacık Barajı'ndan İstanbul'a su aktarılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'ndan İstanbul'a, Yalova'ya ve Sapanca Gölü'ne su aktarılacak.

Barajın tamamen suyla dolmasının ardından açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli genelinde Kasım ayına kadar su sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. Karaosmanoğlu, "Yuvacık Barajı çok şükür doldu. Bugün itibariyle fazla gelen suyu denize akıtıyoruz. Sürahi dolunca taşar. Biz de barajın taşmaması için suyu dere aracılığıyla İzmit Körfezi'ne akıtıyoruz.

Bu yaz Kocaeli'nde su sıkıntısı yaşanmayacak. Gebze'deki sanayi tesisleri için alternatif projelerimiz hayata geçiriliyor. Sapanca Gölü'nden almayı düşündüğümüz su için boru hattı döşeme işlemleri Kasım ayı içerisinde bitecek. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Marmara Bölgesi'nde birbirine komşu tüm iller su verip alacak. Bizim şu anda suyumuz fazla, barajımız tamamen suyla doldu. Ankara'ya bile su verebiliriz. Biz Sapanca Gölü'ne döşeyeceğimiz hattan su aldığımız gibi bugün olduğu gibi suyumuz fazla olduğunda Sapanca Gölü'ne Yuvacık Barajı'ndan su vereceğiz. Aynı şekilde İstanbul ve Yalova'ya da su verebileceğiz. Böylece fazla suyumuz denize gitmeyecek. İhtiyaç olduğunda biz de onlardan alacağız" dedi.

Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı'nın havzasının çok daha fazla su toplayabileceğini, ancak baraj bendinin alçak olması yüzünden ancak 52 ile 51 milyon metreküp su tutulabildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber