Belediye başkanı cinayete azmettirmekten tutuklandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Hanlı Belediye Başkanı Ali Afacan cinayete azmettirmekten tutuklandı.

Afacan'ın tutuklanma nedeni olarak Osmaneli İznik Yolu'nda geçen yıl domuz bağı yöntemi ile öldürülen Ercan Işık Cinayeti ile ilgili olduğu iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre ıÜüBilecek'e bağlı Osmaneli ilçesinde 2006 yılında bir tarlada ölü olarak bulunan ve Hanlı Beldesinde oturan Ercan Işık'ın katil zanlıları olarak A.A. ile H.T. jandarma tarafından yakalandı. Olayda kullandıkları aracı Adapazarı'nda kiraladıkları ortaya çıkan iki zanlı yargılandıkları mahkemede kendilerini Hanlı Belde Başkanı Ali Afacan'ın azmettirdigini öne sürdüler.

Osmaneli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından cinayete azmettirmek hakkında yakalama müzekkeresi çıkartılan Ali Afacan, jandarma tarafından gözetim altına alınarak Osmaneli'ye götürüldü. Çıkartıldığı mahkemece de "Cinayete azmettirmek"suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 Kasım 2006 tarihinde Osmaneli İznik Yolunun Arapuçtu Mevkiinde ormanlık alanda koyun otlatan bir çoban çıplak vaziyette elleri ve ayakları arkadan bağlanmış ceset bulmuştu. Ceset yapılan incelemede Adapazarı Hanlı Beldesinde oturan Ercan Işık (35)'e ait oldugu belirlenmişti. Konya'da bir dolandırıcılık suçundan sabıkası olan Katil zanlısı A.A. H.T. yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber