Türkiye'yi Avrupayla buluşturan köy okulu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 11:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Aşağıdaki haber Haber Gönder'e iletilen bilgiler ışığında hazırlanmıştır

Kayseri'nin İncesu İlçesine bağlı Tahirini İlköğretim okulunun geçen yıl aday bir çok ülke okulu arasından sıyrılarak Avrupa Milletlerarası Kardeş Okul Projesine tek müslüman ülke olarak dahil olması Memurlar net tarafından ana sayfada haber olarak yer almıştı.

Şimdi söz konusu Okul öğretmenleri yeni bir projeyi yıllardır Avrupa da devam eden ve 17 Avrupa ülkesinin oluşturduğu Avrupa Milletlerarası Kardeş okul Proje koordinatörlüğüne sunarak 23 Nisan tarihinin söz konusu Avrupa ülkelerinde de Çocuk Bayramı olarak kutlanmasını sağladı. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı artık 17 Avrupa ülkesinde de kutlanarak daha da anlam kazanmış oldu. İlki 19-28 Nisan 2007 tarihleri arasında İncesu ilçesi Tahirini Köyünde 29 Yabancı uyruklu öğrencinin katılımıyla kutlanacak olan Çocuk Bayramı bundan böyle her yıl değişik bir Avrupa ülkesinde 18 ülke çocuklarının katılımlarıyla kutlanacaktır.

Geçmişte de Bir çok proje üreterek hayata geçiren köy öğretmenleri Devletten yardım beklemeden önce köy okullarını yaptırdı, ardından "Mideye değil geleceğe yatırım" Projesiyle Hacc ziyaretinden dönen hacılardan sağladıkları yardımlarla okullarına bilgisayar labaratuvarı kurup hertürlü teknolojik araçlarla donattılar. Banka promosyon parasını dahi okullarına bağışlayan köy okulu öğretmenleri yaptıkları bu bağışla okullarını kameralarla güvenlik altına almayı başardılar.

Avrupa Birliği yolundaki Türkiye yi devletten yine hiç bir şekilde yardım almadan tamamen kendi özverili çalışmalarıyla Avrupa Birliği ülkeleri arasına sokmayı başaran Tahirini İlköğretim okulu İdareci ve öğretmenleri Buldukları Sponsor sayesinde Ülkemizi 1 hafta sürecek olan şenliklerde en iyi şeklide temsil edeceklerini söyleyerek, yabancı ülke çocuklarını bir hafta köydeki değişik evlerde misafir edeceklerini, Türk Kültürünü ve geleneklerini onlara yaşarak tanıtacaklarını ve Türk insanının nedenli misafirperver olduklarını göstereceklerini dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber