Disiplin cezası alan personelin döner sermaye payı kesilmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSİPLİN CEZALARINDA DÖNER SERMAYE KESİLMEYECEK

Türk Sağlık-Sen'e bağlı Sağlık Bakanlığı'nda görevli bir memurun, disiplin cezası aldığı için 1 aylık döner sermayesinin ödenmemesi üzerine dava açılmıştı. İdare Mahkemesi bu davada, sağlık çalışanları adına önemli bir karar verdi.

Mahkeme'nin kararında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 01.04.2004 tarih ve E:2001/1427, K:2004/448 sayılı kararına atıfta bulunularak; disiplin cezasına konu eylemler için uygulanacak yaptırımın mevzuatta belirtildiği, İdarenin, idari bir düzenlemeyle disiplin cezasının yanında aynı eylemden dolayı gelir mahrumiyetine yol açacak şekilde düzenleme yapma yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

?Herhangi bir disiplin cezası alanlara ayrıca bir de aylıktan kesme cezası niteliği taşıyan şekilde belli bir süre ödemeden yararlandırılmama yoluna gidilmesinde hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.? ifadelerine yer verilen kararda ödenmeyen döner sermayenin, dava açma tarihinden itibaren yasal faizi hesaplanarak ödenmesine hükmedildi.

TÜRK SAĞLIK-SEN BENZER DURUMDAKİLER İÇİN DAVA AÇACAK

Bu kararla, disiplin cezası alan personelin, döner sermaye mevzuatlarındaki hükümlerle ayrıca bir de ek ödeme almama cezasına çarptırılmasının önüne geçilmiş oldu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bakanlığın hukuka aykırı mevzuatlarla sağlık personelini haksız bir şekilde cezalandırmasının önüne geçildiğini söyledi.

Disiplin cezası alan personele 1 ay döner sermaye ödenmemesi yönündeki hükümlerin döner sermaye yönergelerinden çıkartılması için Sağlık Bakanlığına yazılı müracaatta bulunacaklarını ve bu ay içinde yapacakları Kurum İdari Kurul toplantısında konuyu gündeme getireceklerini söyleyen Kahveci ?Umarız bu başvurumuzun ardından hukuka aykırı bu düzenlemelere son verilir. Aksi takdirde Bakanlık, mahkeme masraflarıyla karşı karşıya kalır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber