Başhekim ile 3 personel açığa alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS Devlet Hastanesi'nde yapılan temizlik ihalesine fesat karıştırdıkları iddia edilen Başhekim Hüseyin Çeğilli ile yardımcısı,Başhemşire ve Hastane Müdür Yardımcısı Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı soruşturma sonucu valilikçe açığa alındı. Başhekim ve 3 personel hakkında adli soruşturma yapılması için de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Bir ay önce kente gelen Sağlık Bakanlığı müfettişleri, 2004 yılında Devlet Hastanesi'nin temizlik işi için yapılan ihaleyle ilgili olarak halen Başhekim olan Hüseyin Çeğilli hakkında idari soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma sonunda ihaleye fesat karıştırdıkları öne sürülen Başhekim Çeğilli ile Başhekim Yardımcısı Dr. Ercüment Akbulut, Başhemşire Altınay Güngör ile Hastane Müdür Yardımcısı Coşkun Yusumet valilikçe açığa alındı. Sağlık Bakanlığı müfettişleri, kimlikleri saklı tutulan 4 personel hakkında daha inceleme yaparken, açığa alınan başhekim ve yardımcıları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sağlık Müdürlüğü, Başhekim Çeğilli'nin yerine Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Aşkın Akkuş'u atadı. Diğer yöneticilerin yerine de geçici görevlendirme yapıldı.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, hastane Başhekimi Çeğilli ve arkadaşlarının, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin gönderdikleri rapor üzerine açığa alındıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber