Bakan Gül: Artık bugün git, yarın gel yok

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, arabuluculuk uygulamasına ilişkin, "4 günde 90 işçi işveren anlaşmış, sadece 6 işçi işveren anlaşamamış. Bu, çok büyük bir rakam.Örneğin, hiçbir sebep olmadan 'Ben mahkemeyi 8 ay sonraya atıyorum, 9 ay sonraya atıyorum', öyle bir şey yok. 'Bugün git, yarın gel' yok" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2018 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Gül: Artık bugün git, yarın gel yok

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,partisinin Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Şehitkamil İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, işçi-işveren uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilen arabuluculuk uygulamasının 1 Ocak'ta başladığını anımsattı.

BUGÜN GİT YARIN GEL BİTTİ...

Gül, bakanlık olarak davalarda hedef süreler üzerine çalıştıklarını vurguladı. "Örneğin, hiçbir sebep olmadan 'Ben mahkemeyi 8 ay sonraya atıyorum, 9 ay sonraya atıyorum.', öyle bir şey yok. 'Bugün git, yarın gel' yok." ifadelerini kullanan Adalet Bakanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hızlı, adil hangi sürede olabilecek, bunlar üzerinde çalışılıyor. Davalar, uzayanlarla ilgili teftişler, eğitimler ve bu konudaki süreleri de bakanlık olarak, HSK olarak çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Bütün derdimiz, milletimizin yargıya güvenmesi, hızlı, etkin, makul sürede yargılanmanın tamamlanmasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber