İlköğretim okulundaki dini söyleşiye inceleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli'nin Tavas İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dini söyleşi yapıldığı iddia edilirken, Denizli Valisi Hasan Canpolat konuyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Nikfer beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulunda, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 14 Nisan Cumartesi günü kadınların katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Burada Denizli İl Müftülüğü'nde görevli 3 kadın görevlinin, etkinliğe katılanlara dini içerikli konuşmalar yaptığı iddia edildi.

Genç Parti Denizli İl Başkanı Rıza Can Özhan konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilköğretim okulundaki etkinlikle ilgili kendisine ulaşan bilgi üzerine bir fotoğrafçıyı görevlendirip, etkinlik sonrası okuldan çıkanların fotoğraflarını çektirdiğini belirtti. Özhan, Kutlu Doğum Haftası'nın öneminin tartışılmayacağını, ancak bu etkinliğin yapılacağı yerlerin okullar olamayacağını söyledi.

Denizli Müftüsü Mehmet Köse ise, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, etkinliğin özel bir yönünün bulunmadığını, etkinliğin yapılacağı mekanın ilçe müftülerince belirlendiğini kaydederek, ?Nikfer'de düğün salonu müsait değilmiş. O gün tatil olduğunda okulun salonundan yararlanılmış. Kadın görevlilerimiz bu çerçevede görevlerini ifa edip dönmüşlerdir? diye konuştu.

DENİZLİ VALİSİ CANPOLAT

Denizli Valisi Hasan Canpolat, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, Nikfer beldesindeki olay konusunda kendisine iletilen bilgiye göre resmi bir program uygulandığını belirterek, ?Kamuoyuna intikal eden iddialarla ilgili bir inceleme başlattık. Bir Vali Yardımcısı görevlendirildi? dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in de Denizli Belediyesi ve İl Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmayla ilgili soruyu da Canpolat, ?Bu konu da kamuoyuna yansıdığı için inceleme başlattık. Rapora göre idari soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek? şeklinde yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber