BDDK raporuna göre tüketici en çok kredi kartlarından şikayetçi

Haber Giriş : 24 Nisan 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici en çok kredi kartlarından şikayetçi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Yıllık Faaliyet Raporu'na göre, tüketiciler geçen yıl kuruma en çok kredi kartı sorunları nedeniyle şikayette bulundu.

BDDK Yıllık Faaliyet Raporu'nda, Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümleri çerçevesinde şahsen, telefon ve e-posta aracılığıyla bin 765 talep ve şikayet yapıldığı belirtildi. Rapora göre, yapılan şikayetlerin şikayet dilekçeleri konu bazında değerlendirildiğinde, en yoğun başvurunun kredi kartları için yapıldığı belirlendi.

Kuruma geçen yıl yapılan şikayet ve taleplerin yüzde 20.6'sını borcunun yeniden yapılandırılmasını isteyenler oluşturdu. Bu oran 2005 yılında yüzde 12.8 seviyesinde bulunuyordu. Kuruma şikayette bulunanların yüzde 12.4'ü kredi kartına uygulanan faizlerin yüksekliğinden şikayet etti. 2005 yılında BDDK'ya yapılan şikayetlerin yüzde 33'ünü faizlerin yüksekliği oluşturuyordu.

Şikayette bulunan tüketicilerin yüzde 6.8'i başvuru yapmasına karşın kredi kartının iptal edilmemesinden şikayetçi oldu. Kuruma şikayette bulunan tüketicilerin yüzde 8.6'sını da kayıp, çalıntı ve dolandırıcılık olaylarından şikayetçi oldu.

Tüketicilerin yüzde 11.1'i bankaların aldığı ücret ve komisyonların yüksekliğinden şikayet ederken, yüzde 7.8'i ise kendisinden habersiz kredi kartı tanzimi yapıldığı için BDDK'ya başvurdu. Kuruma başvuranların sadece yüzde 1'i kendisine kredi kartı verilmemesinden şikayetçi oldu. Yapılan şikayetlerin yüzde 31.7'sini bankacılık sektörüyle ilgili diğer konularda yapılan şikayetler oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber