Diyanet, ihtisas kursuna personel seçecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

BAŞBAKANLIK

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Sayı :

Konu:

İhtisas Kursuna Eleman Seçimi

24.04.2007

Başkanlığımız personelinin mesleki bakımdan daha iyi yetişmelerini sağlamak, hizmette verimliliklerini artırmak ve üst görevlere hazırlamak amacıyla, Konya Selçuk, Trabzon Akçaabat Darıca, Erzurum Mehmet Nuri Yılmaz ve Kayseri Eğitim Merkezlerinde Kasım 2007 tarihinden itibaren 30 ay süreli ?Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursları? düzenlenecektir.

Söz konusu kursların ilk 9 aylık bölümü hazırlık, diğer bölümü ise ihtisas kursu olacaktır. İhtisas kursuna hazırlık safhasını başarı ile bitirenler katılabilecektir.

Sözü edilen kurslara alınacaklar, adı geçen eğitim merkezlerinde Kuran-ı Kerim, Arapça ve Genel Kültür konularında yapılacak mülakat yolu ile seçileceklerdir.

1- İsteklilerde aranan şartlar:

a) Dört yıllık dini yüksek öğrenim (İlahiyat Fakültesi) görmüş olmak,

b) 30 Haziran 2007 tarihi itibariyle memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,

c) Olumsuz sicil almamış olmak,

d) Askerlik görevini yapmış olmak (Yüksek lisans veya doktora öğrencisi olanlardan kurs süresi kadar tecilli olmak kaydıyla askerlik yapmak şartı aranmaz),

e) Daha önce böyle bir kursa katılmış ise başarısızlık nedeniyle ilişiği (bir defa) kesilmiş olmak,

f) Halen yurtdışı görevinde bulunmamak.

2- Müracaat şekli:

a) Merkez kuruluşlarındaki görevliler bağlı bulundukları birim aracılığı ile; taşra teşkilatında görevli bulunanlar bağlı bulundukları Valilik ve Kaymakamlık (Müftülük-Eğitim Merkezi Müdürlüğü) kanalı ile Başkanlığımız Din Eğitimi Dairesi Başkanlığı'na 02 Temmuz 2007 tarihine kadar müracaat edeceklerdir. Bu tarihten sonra müracaatları Başkanlığa ulaşanların dilekçeleri işleme konulmayacaktır.

b) Müracaatlar, yapıldıkları yerde değerlendirilecek ve şartları tutmayanların evrakı Başkanlığa gönderilmeyecektir.

c) Görevli bulunduğu ilde ihtisas kursu düzenlenen görevliler, sadece bulundukları ildeki eğitim merkezi için müracaat edebileceklerdir.

d) Müracaat sadece bir eğitim merkezi için yapılacaktır.

3- Eğitim merkezlerine alınacak kursiyer sayısı:

a) Konya Selçuk Eğitim Merkezi 40

b) Trabzon-Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi 20

c) Erzurum Mehmet Nuri Yılmaz Eğitim Merkezi 40

d) Kayseri Eğitim Merkezi 20

4- İhtisas kursları için müracaat edenlerin mülakatı 16?20 Temmuz 2007 tarihleri arasında eğitim merkezlerinde yapılacak ve mülakat saat 09.00'da başlayacaktır.

5- Kursu başarı ile bitirenler Başkanlıkça verilecek göreve gitmekle yükümlü olacaklardır.

6- Ödenek yetersizliği sebebiyle, söz konusu kurslara katılanlara yevmiye ödeme imkanı olmadığı için mülakat sonucu başarılı olanlar kursa alınacakları eğitim merkezinin bulunduğu il'e tayin edileceklerdir.

Yukarıdaki şartları taşıyan görevlilerimize bu yazının imza karşılığı duyurulmasını ve isteklilerin, isim listesinin 02 Temmuz 2007 tarihine kadar Başkanlığımızda bulunacak şekilde, müracaatlarının temini ile müracaat edenlerin isim listelerinin aşağıdaki forma uygun doldurulup dineğ[email protected] adresine gönderilmesini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber