YÖK binasına silahlı saldırı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 14:30 sularında YÖK binasına provokatif bir saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganın bina önündeki güvenlik görevlilerine ateş açtıktan sonra kaçtığı belirtildi.

İlgili Haberler

Saldırganın kullandığı taksi bulundu

Saldırganın 14.30 sularında YÖK Binası'nın garaj kapısından içeri girdiği, güvenlik görevlilerine silah göstererek başkanlık katına çıkmak istediği öğrenildi.

Güvenlik görevlilerinin kendisine karşı çıkması üzerine silah doğrulttuğu ve güvenlik görevlilerinin de silahlarını çıkarması üzerine kaçmaya çalıştığı belirtildi.

Saldırganın eşgalinin belirlendiği, 30-35 yaşlarında ve esmer tenli olduğu bildirildi.

Jandarmanın olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi.

TAKSİ BULUNDU

Zanlının gasp ederek kaçtığı taksi bulundu.

GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in odasının yerini sorarak YÖK binasına girmeye çalışan silahlı şahsın ''30-35 yaşlarında esmer, ince yapılı bir kişi'' olduğunu söyledi.

Söz konusu kişinin YÖK binası önündeki demir kapıyı görevliyi silahla tehdit ederek açtırdığını ve ''Başkan'ın odası neresi?'' diye sorduğunu belirten Ertepınar, bu kişinin daha sonra görevlinin telsizini alarak, kapalı garajdan binaya giriş yapmaya çalıştığını kaydetti.

YÖK Başkanvekili Ertepınar, bina içindeki güvenlik önlemlerini görünce kaçmaya çalışan saldırganın, görevlilerin müdahalesi üzerine bina dışında ateş açarak, gasp ettiği otomobille olay yerinden uzaklaştığını söyledi.

Saldırganın daha sonra otomobilden inerek bir taksiyi gasp ettiğini ve Kızılay'da araçtan inerek izini kaybettirdiğini anlatan Ertepınar, saldırı girişiminin güvenlik kameralarınca kaydedildiğini ifade etti.

Ertepınar, YÖK binasının jandarma bölgesinde bulunduğunu ve soruşturmanın jandarma tarafından yürütüldüğünü, emniyetin de devreye girmiş olabileceğini söyledi.

Daha önce de YÖK üyelerine yönelik çeşitli tehditlerin olduğunu belirten Ertepınar, ancak bu şekilde bir olayın gerçekleşmediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber