Cumhurbaşkanı Sezer iki yasayı onayladı

Haber Giriş : 25 Nisan 2007 19:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ziraat, Halk ve Emlak bankalarına personel alımıyla ilgili yasa ve bazı yasalarda değişiklik yapılması hakkındaki yasayı onayladı.

ANKARA(ANKA)- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ziraat, Halk ve Emlak bankalarına personel alımıyla ilgili yasa ve bazı yasalarda değişiklik yapılması hakkındaki yasayı onayarak Başbakanlığa gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Sezer'in, ?Türkiye Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun? ile bazı yasalarda değişiklik yapılmasıyla ilgili 5625 sayılı yasayı onaylayarak, Resmi Gazete'de yayınlanması için Başbakanlığa gönderdiğini bildirdi.

Ziraat, Halk ve Emlak bankalarına personel alımıyla ilgili yasa uyarınca, personel istihdamıyla ilgili konularda bankaların yönetim kurulları yetkili olacak. Özel hukuk hükümlerine göre çalıştırılacak personelin sayısı, unvanı, ücret ve mali hakları, söz konusu bankaların genel kurullarınca tespit edilecek. Genel kurullar, bu yetkilerini yönetim kurullarına devredebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber