Yaşar Nuri Öztürk'ten Erdoğan, Gül ve Arınç'a tek yumurta üçüzleri benzetmesi

Haber Giriş : 26 Nisan 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZTÜRK'TEN ERDOĞAN-GÜL-ARINÇ'A ?TEK YUMURTA ÜÇÜZLERİ? BENZETMESİ: OYLAMALARA KATILMAYACAĞIM

-Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç için ?tek yumurta üçüzleri? benzetmesi yaparak, ?Siyasal İslamcı ve Türkiye'nin laik-demokratik-üniter yapısını dinci-çok hukuklu yeni bir yapıya dönüştürmeyi savunan milli görüş anlayışı devlete egemen olacaktır? dedi.

-Öztürk, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Meclis oturumlarına katılmayacağını açıklarken, erken seçim çağrısı yapan Anavatan Partisi ve DYP'yi ?siyasi şov? yapmakla suçladı.

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Meclis oturumlarına katılmayacağını açıkladı.

Öztürk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili meclis oturumlarına katılmayacağını açıklayarak, ?Bir oy bir oydur ama vicdani sorumluluğum ve halkın tedirginlikleri katılmama kararı vermeme neden oldu. Tanrı milletimize yardımcı olsun? dedi.

Cumhurbaşkanı adayının ?milli mutabakat? meselesi olduğunu belirten Öztürk, AKP'nin cumhurbaşkanı adayını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç arasındaki görüşmelerde belirlenmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Gül ve Arınç için ?tek yumurta üçüzleri? benzetmesi yapan Öztürk, şunları kaydetti:

?Gül, yüzde 24.5 oy ile oluşmuş bir çoğunluğun oylarıyla seçildiğinde Türkiye, şu manzarayla karşı karşıya kalacaktır. Devletin temel üç büyük makamı cumhurbaşkanlığı, meclis başkanlığı ve Başbakanlık, siyasetlerini yıllar boyu siyasal İslam ekseninde yapmış, adeta tek yumurta üçüzü üç isim arasında paylaşılmış olacaktır. Halkın kullandığı bir başka ifadeyle siyasal İslamcı ve Türkiye'nin laik-demokratik-üniter yapısını dinci-çok hukuklu yeni bir yapıya dönüştürmeyi savunan milli görüş anlayışı devlete egemen olacaktır. Tek yumurta üçüzleri Gül, Arınç ve Erdoğan, siyasi kariyerlerini Türk anayasası hükümlerine göre art arda kapatılmış üç partinin zihniyeti çerçevesinde yapan şahıslardır. Her birinin Türk anayasasının temel ilkelerine sataşan, cumhuriyet dönemini kayıp yıllar olarak değerlendiren, laik sistemin dinsel düzenle yer değiştirmesi gerektiğini ifade eden beyanları vardır.?

Öztürk, erken seçim çağrısı yapan Anavatan Partisi ve DYP'yi ?siyasi şov? yapmakla suçlayarak, ?Seçim zaten erkenleşti. Yazın ortasında seçim yapmanın Türkiye'ye ve partilere faydası olmaz. Erken seçime ihtiyaç yok. CHP birkaç ay önce sine-i millete dönseydi olabilirdi? dedi. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber