GAP Uluslararası Havalimanı bu yıl içerisinde hizmete açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) 8. Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, GAP Uluslararası Havalimanı'nın bu yıl içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Demirdelen, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun 25. kilometresinde inşaatına 10 yıl önce başlanan havalimanının, yaklaşık 300 milyon YTL'ye tamamlanmasının planlandığını anımsattı.

Bugüne kadar 253 milyon YTL tutarında harcamayla fiziki gerçekleşmenin yüzde 93'ün üzerine çıktığını aktaran Demirdelen, pist ve apronla ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığını, terminal işletme binası ve bazı eksiklerin giderilmesi için de 10 milyon YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Eksiklerin tamamlanabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatından (DPT) ek ödenek talebinde bulunduklarını aktaran Demirdelen, şöyle devam etti :?Şimdi bu konudaki gelişmeleri bekliyoruz. Bölge için önemli olan projeyle ilgili ek ödenek konusunda problem çıkacağını sanmıyoruz. GAP Uluslararası Havalimanı bu yıl içerisinde hizmete açılacaktır.?

GAP HAVALİMANI

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun 25. kilometresinde inşa edilen GAP Uluslararası Havaalimanı, Türkiye'deki havalimanları arasında en geniş pistlerden birine sahip olan havalimanı projelerinden biri...

Havalimanı; 4.000 x 45 metre pist, 202.5 x 160.5 metre apron, 444 x 24 metre taksirut (Bir havaalanında uçakların yerde pist ve apron gibi bölümler arasında gidip gelmeleri için düzenlenmiş standart ölçülerdeki yollar) gibi bölümlerden oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber