Barolar ile Tabipler Birliğinin başındaki 'Türk' kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği silahlarla ilgili Türkiye'nin ulusal ve uluslararası hukuk açısından gerekli adımları atacağını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2018 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Barolar ile Tabipler Birliğinin başındaki 'Türk' kaldırılacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, önemli çalışmalarla dolu bir haftayı geride bıraktıklarını belirterek, geçtiğimiz Çarşamba günü Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Grup toplantısında Münbiç'e harekatın devam edeceğini açıklayan Erdoğan, ABD'nin PKK'ya silah vermesini sert ifadelerle eleştirdi.

Adım atılacak

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD'nin PKK'ya silah yardımı konusunda Türkiye'nin hukuki açıdan da adım atacağını açıkladı. Erdoğan açıklamasında "Bize düşen hak arama mücadelesini yapmaktır zaten ulusal ve uluslararası alanda suç teşkil ediyor. Her iki alanda adım atılacak arkadaşlarımız incelemelerini yapıyor" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliğinin kapısına kilit vurulması yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Ben onu açıkladım. Onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararı, onun oradan süratle çıkartılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Bunların milli, yerli, bu ülkenin yaptığı vatanı koruma ile ilgili mücadelede yanımızda olma durumları yok, tam aksine karşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var. Bunları tamamen kaldırıp, sadece Türk Tabipleri Birliği değil, tabipler her grup kendi oluşumunu yapar, faaliyetini gösterir. Aynı şekilde hukukçular. Ondan sonra oraya gelip çöreklenme diye bir şey olmaz. Bu konuda karar Bakanlar Kurulu'na aittir, Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar" şeklinde konuştu.

Türk ifadesi Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nin adındaki Türk ifadesi kaldırılmalı" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber