GSM şirketlerinin first class ya da VIP müşterisi olan aboneler yaşadı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL - GSM sektörü, yeni tarifeler ve indirimlerle rekabeti artırırken müşterilerini elde tutmak için bozulan cep telefonunu kapıdan alıp tamire götürmeye, bedava konser biletinden piyasaya çıkmadan yeni cep telefonu modellerine sahip olma gibi çok sayıda farklı hizmet veriyor.

Turkcell ve Avea'da müşteriler ilgi alanlarına, yaş gruplarına ve kullandıkları servislere göre gruplanırken First Class, VIP, Platin olarak adlandırılan müşterilerin ihtiyaçları ve istekleri ise GSM şirketlerinin özel hizmet ekipleri tarafından değerlendiriliyor. Turkcell'de first class müşteriler, yıllık olarak yapılan bir değerlendirme sonucu belirleniyor.

Uygun fiyata telefon

Bu değerlendirmede, abonenin düzenli fatura ödemesi, abonelik yaşı, yüksek konuşma süresi, ürün-servis kullanım sıklığı gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor. Turkcell'de First Class müşterileri, 24 saat tek hat üzerinden nöbetçi eczaneden, uçak rötarına, otomobili bozulduğunda çekici çağrılmasına, evde herhangi bir alet bozulduğunda tamirci numarası bulunmasına kadar tüm bilgileri elde ederken, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki abonelere ek servisler de sunuluyor. Buna göre, Turkcell'in first class müşterisinin hattı ya da cep telefonu arızalandığında Turkcell'den bir ekip kapınıza kadar geliyor sim kart ya da cep telefonunu teknik servise götürüp, sorunu çözüyor ve ürünü tekrar size getiriyor. KVK ve Genpa garantili ürünlerde tamirat ücreti alınmazken, bu iki şirketin garantisinde değilse tamiratta yüzde 20 indirim yapılıyor.

Ayrıca cep telefonunuzda Turkcell'in servisleriyle ilgili sorununuz varsa, yine Turkcell'in ekibinden biri evinize kadar gelip, ayarları yapıyor. Tüm bu hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor.

First Class müşteriler, yıl içinde az sayıda üretilen özel tasarımlı cep telefonlarına ya da henüz piyasaya çıkmamış cep telefonlarına öncelikli ve uygun fiyata sahip olma fırsatına sahip.

Gençlere indirim

Turkcell'in müşterilerini yaşam tarzı ve ihtiyaçlarına göre değerlendirdiklerinde gençler ve profesyoneller olarak gruplandırıp, ayrıştırdıklarını da söyleyen Turkcell pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Lale Saral Develioğlu, bunun için gençler için 'gnçtrkcll kulübü'nü, iş dünyasında hem şirketlere hem çalışanlara özel ürün ve hizmet sunmak için de 'İşTcell'i yarattıklarını belirtti. bunun yanı sıra müşterilerin kullanım, kârlılık ve Turkcell'li olma yaşları gibi birçok faktörü içeren bir modellerinin de olduğunu vurgulayan Develioğlu, "Yine GSM kullanım alışkanlıklarından yola çıkarak da uygun teklifler hazırlıyoruz. Örneğin faturalı hatlar için hem sabit hatlarla hem 31.8 milyon Turkcell'liyle dakikası en fazla 15 kuruşa konuşma imkânı sunuyoruz" dedi. Develioğlu'nun verdiği bilgiye göre; İşTcell'liler, hafta

arası konuştukları kadar pazar günleri ücretsiz konuşuyor.

Cep telefonlarından internete yüzde 50 indirimle bağlanabiliyor. Biletix etkinliklerinde yüzde 25 indirim, Gloria Jean's Coffees'den ikinci kahveyi bedava alma, indirimli uçak bileti gibi fırsatlar elde ediyor. Gnçtrkcll'lilere ise satın aldıkları bir sinema bileti karşılığında bir bilet de bedava veriliyor. Bunun yanı sıra dönemsel olarak gıda ve giyim markalarında sürekli indirim kampanyaları düzenleniyor.

Avea'nın özel ekibi var

Avea'nın ise VIP ve Platin olarak adlandırılan üst seviye müşteri kategorileri bulunuyor. Bu kategorideki abonelere özel hizmet veren bir 'müşteri hizmetleri ekibi' var. Özel bir eğitimden geçirilen bu ekip VIP, Platin abonelerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. VIP ve Platin abonelerine, Avea'nın etkinliklerinin yanı sıra konser, maç, tiyatro gibi sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler için bilet hediye ediliyor.

VIP müşteriler, Avea'nın yönetici kadroları tarafından belli aralıklarla işyerlerinde ziyaret ediliyor, alınan ürün ve hizmetlerle ilgili geri bildirimleri dinleniyor. Abonelerin yorumlarına göre yeni servisler hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber