Kuzey kesimlerde sıcaklık azalacak-Haritalı

Ülkemizin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2018 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuzey kesimlerde sıcaklık azalacak-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay, Gaziantep , Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır'ın güneyi ile yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bugün (Cumartesi) Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında; Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay, Gaziantep , Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır'ın güneyi ile yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım riski, görüş mesafesinde azalama, trafikte aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu ve kuzeydoğu yönlerden Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Cumartesi) Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında; Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Görüş mesafesinde azalama, çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un Anadolu yakası, Sakarya Yalova, Kocaeli, Bilecik, Balıkesir'in kuzeyi ile Bursa'nın kuzey ve doğu çevrelerinin kısa süreli olmak üzere yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu ,bugün (Cumartesi) kuzey kesimleri yer yer hafif yağmurlu

EDIRNE °C, 11°C

Parçalı bulutlu

ISTANBUL °C, 9°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) Anadolu yakası kısa süreli olmak üzere yer yer hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 11°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeyinin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 16°C

Az bulutlu ve açık

MANISA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) Orta ve Doğu Akdeniz ile yarın (Pazar) Doğu Akdeniz'in doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün(Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın bugün (Cumartesi) Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde doğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olacağı tahmin ediliyor. Bugün (Cumartesi) Doğu Akdeniz'in doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli olmak üzere yer yer hafif yağmurlu geçecek. Rüzgarın doğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olması, il genelinde toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

ANTALYA °C, 22°C

Parçalı zamanla az bulutlu

BURDUR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 14°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) il geneli yer yer kuvvetli olmak üzere (21-50 kg/metrekare) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın doğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olması, il genelinde toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

CANKIRI °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bugün (Cumartesi) bölge genelinin hafif yağmurlu, akşam saatlerinde iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) hafif yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer karla karışık yağmurlu

DÜZCE °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) yer yer hafif yağmurlu

KARABÜK °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu öğle saatlerinden itibaren hafif yağmur yer yer karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) yer yer hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinde ve yarın (Pazar) Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağışların genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

ARTVİN °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

SAMSUN °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yağmurlu

TRABZON °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün(Cumartesi) öğle saatlerinden sonra bölgenin güneyi ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Hakkari, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı zamanla çok bulutlu yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

HAKKARİ °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Pazar) il genelinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KARS °C, 5°C

Parçalı zamanla çok bulutlu yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'ın güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bugün (Cumartesi) bölgenin batısında Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

BATMAN °C, 12°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 11°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 12°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) il geneli yer yer kuvvetli olmak üzere (21-50 kg/metrekare) sağanak yağışlı geçecek. İl genelinde toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

SIIRT °C, 12°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber