ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Savaş Küçükyavuz YÖK Genel Kurul üyeliğine seçildi

Haber Giriş : 13 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanlığı ile YÖK Genel Kurul üyeliğini birlikte yürütebilecek olan Küçükyavuz'un, YÖK'ün bünyesindeki 9 kişilik Yürütme Kurulu'na seçilmesi durumunda ise ÖSYM Başkanlığından ayrılması gerekecek. Bu durumda ÖSYM'ye yeni bir başkan seçilmesi gündeme gelecek. ÜAK'nın, YÖK binasında gerçekleştirdiği toplantı yaklaşık bir saat sürdü. YÖK'te ilk olarak toplanan Rektörler Komitesi'nde yükseköğretim yasasına ilişkin gelişmeleri değerlendiren rektörler öğle yemeğinin ardından ÜAK'ta tekrar biraraya gelecek rutin gündemlerini ele aldı. Edinilen bilgilere göre, ÜAK toplantısında YÖK Genel Kurul üyeliklerinden ayrılan iki kişi yerine seçimler yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını koyan Prof.Dr. Öktem Vardar ile kendi isteğiyle istifa eden Prof.Dr. Şevket Ruacan'dan boşalan YÖK üyeliklerine yapılan seçim sonucunda ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Savaş Küçükyavuz ile Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mustafa İlhan'ın getirilmesi kararlaştırıldı. ÜAK'nın üyeliklerle ilişkin yaptığı seçimler ardından belirlenen isimler Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü'ne gönderildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Sezer'in onayına gönderilen yeni YÖK Genel Kurulu üyelerinden Prof.Dr. Küçükyavuz'un atamasının yapılması durumunda ÖSYM Başkanlığından ayrılması zorunlu değil. YÖK Yasası'nda Genel Kurul üyeliğine atananların eski görevlerinden ayrılma zorunluluğu bulunmuyor. Buna karşın Küçükyavuz'un YÖK'ün 9 kişilik Yürütme Kurulu'na seçilebileceği belirtilirken, Yürütme Kurulu'na üye seçimi 25 Haziran 2004 tarihli YÖK Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek.

Küçükyavuz'un YÖK'ün daimi statüde görev yapma zorunluluğu bulunan Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmesi durumunda boşaltmak zorunluluğu bulunan ÖSYM Başkanlığına için yeni bir isimin getirilmesi gündeme gelecek.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber