Emniyet, suçlularla mücadele için rüşvet alacak, uyuşturucu satacak, gerekirse şirket kurup ihaleye girecek

Haber Giriş : 13 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomik krizin nedenleri arasında sayılan yolsuzlukların önüne geçmek için polise, suç ve suçlunun sonuna kadar takibi için rüşvet alma, uyuşturucu satma, şirket kurup ihalelere girme yetkileri verilecek.

TBMM Adalet Komisyonu'nda salı günü görüşülecek olan Yolsuzlukla Mücadele Yasa Tasarısı üzerinde çalışmalarına başlayan Adalet Alt Komisyonu, tasarı üzerinde önemli değişiklikler yaptı. Alt Komisyon'da yapılan değişiklik ile, yolsuzluk olayının ortaya çıkartılması için savcının yazılı onayı ile polise verilen yetkiler artırıldı. Polis, gerekirse şirket kurup, diğer şirketlerle ihaleye girebilecek ve ihalede usulsüzlük olup olmadığını tespit edecek.

YARGI DESTEK VERECEK
Narkotik polisi de, uyuşturucuyla mücadele kapsamında uyuşturucu alıp-satabilecek. Bütün bu işlemler sırasında elde ettiği bilgi ve belgeleri de, suçun kovuşturulması, soruşturulması aşamasında kullanımı için saklayacak.

Tasarıya eklenen yeni bir madde ile uluslararası alanda da bir suç ve suçlu takibi yapılabilecek. Bu konudaki çalışmaların uluslararası koordinasyonu ise ilgili ağır ceza mahkemelerince sağlayacak. Uluslararası alanda hangi suçun takibinin yapılacağını ise Ankara'daki Cumhuriyet Savcıları belirleyecek. Yolsuzluk olaylarının görüleceği Ağır Ceza Mahkemeleri ise Türkiye genelinde 7-8 ilde kurulacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber