Kamu-Sen: Memura maaş ödemeyin, enflasyon kesin düşer

Haber Giriş : 30 Nisan 2007 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Kamu-Sen, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a, Türkiye'nin sorunlarının nedenini ve çözümünü memur maaşlarında aradığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Kamu-Sen, Merkez Bankası Başkanı da dahil memurlara maaş verilmemesiyle enflasyonun düşeceğini ve böylece canavarlaşan enflasyon probleminin de ortadan kalkacağı açıklamasında bulundu.

Kamu-Sen, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a, Türkiye'nin sorunlarının nedenini ve çözümünü memur maaşlarında aradığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Kamu-Sen, Merkez Bankası Başkanı da dahil memurlara maaş verilmemesiyle enflasyonun düşeceğini ve böylece canavarlaşan enflasyon probleminin de ortadan kalkacağı açıklamasında bulundu.

Kamu-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin iktidara geldiği günden beri, kamu çalışanlarına karşı olumsuz bir tutum sergilediği belirtildi. Gerek uygulanan personel politikası, baskılar ve yıldırmalar, gerekse kamu görevlilerine karşı yapılan menfi açıklamaların, memurları üzdüğü, ezdiği ve zor durumda bıraktığı ifade edilen açıklamada, ?Bütün bunların yanı sıra memur maaşlarına yıl içinde hedeflenen enflasyon oranı kadar artış yapılması, kamu görevlilerimizin reel olarak sıfır zam almasına yol açmıştır. Özellikle AKP iktidarı ile birlikte ortaya çıkan bu durum, kamu görevlilerine maddi ve manevi anlamda zararlar vermektedir? denildi.

Son zamanlarda siyasilerin memurlar aleyhine olan tutum ve davranışlarına, aslında kendileri de bir memur olan bazı bürokratların da katıldığına işaret edilen açıklamada, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da siyasilere eşlik ederek Türkiye'nin sorunlarının nedenini ve çözümünü memurlarda aradığı ifade edildi.

ENFLASYONDAKİ YAVAŞLAMANIN NEDENİ EKONOMİK SIKINTILAR

Kamu görevlilerine 2007 yılı için yapılan yüzde 6 zammın, oluşabilecek muhtemel enflasyonun sebebi olarak görüldüğünün altı çizilen açıklamada, Yılmaz'ın daha önce de bu tür açıklamalarla kamu görevlilerinin tepkisini aldığı hatırlatıldı. Bütün uyarılara rağmen benzer demeçlerin sürdürüldüğünü vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

?Bilinmelidir ki; hükümetin uygulamakta olduğu ekonomik modelin temeli, halkın alım gücünün düşürülerek enflasyonun kontrol altında tutulmasına dayanmaktadır. Bu nedenledir ki; bütün mücadelemize ve toplumumuzun tabanından gelen tepkilere rağmen işçiye, memura, emekli aylıklarına, asgari ücrete yalnızca enflasyon çerçevesinde artış yapmaktadır. Son 5 yılda GSMH yüzde 122 oranında artmasına rağmen, bu büyümeden kamu görevlileri hiç pay alamamış, alım güçleri reel olarak artmamış aksine azalmıştır. Durmuş Yılmaz da çok iyi bilmektedir ki; eğer son yılarda enflasyonda bir yavaşlama yaşandıysa, bunun bedeli kamu görevlilerinin çektiği ekonomik sıkıntılardır.?

MB, ENFLASYON POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMELİ

Milletin alım gücünü düşürerek ve piyasalarda durgunluk yaratılarak enflasyonu kontrol etmenin vatandaşa hiçbir fayda sağlamadığı belirtilen açıklamada, bunun bir başarı olarak kabul edilemeyeceğinin açık olduğu kaydedildi. Başarının maliyetleri düşürüp, alım gücünü artırarak enflasyonu kontrol etmekle olacağı vurgulanan açıklamada, Yılmaz'ın başarılı olması için öncelikle Türkiye'nin enflasyon politikasını değiştirmek zorunda olduğuna dikkat çekildi. Aksi taktirde Yılmaz'ın memurlara saldırmaya devam edeceğini ifade edilirken, bu politikanın hedefinde memurların olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ?Korkarız ki; böyle giderse bir süre sonra Yılmaz, enflasyonu kontrol altında tutmanın tek yolunun başta memurlar olmak üzere ücretli kesime hiç maaş vermemekten bile geçtiğini söyleyecektir? denildi. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber