Başbakanlık, kamudaki bürokrasinin azaltılması için çalışma başlattı

Haber Giriş : 13 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu amaçla oluşturulan ekipler işe, en sıkıntılı alanlar olan sağlık hizmetleri, işyeri ruhsatlandırma ve tapu kadastro işlemlerinden başladı.

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'nda bürokrasinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere ekipler oluşturuldu. En çok sıkıntı çekilen bürokratik alanlar olarak ise hastane, tapu kadastro ve işyeri ruhsatlandırma işlemleri seçildi.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, bir işyeri ruhsatı için 45-50 evraka, 120 imzaya gerek duyulduğunu belirterek, ?Bu insanlara yapılan bir zulümdür?dedi.
Oluşturulan ekipler gerekli iş ve işlemleri kaldırarak sadeleşmeyi sağlayacak. Öncelikle envanter çıkarılması amacıyla kurumlardan yayınladıkları yönetmelikler istendi. 2 Ağustos'a kadar başbakanlığa gönderilecek yönetmelikler sadeleşitirilecek. Bu arada, Bakanlar Kurulu'nun iş yükü de azaltılacak. 2003 yılında Bakanlar Kurulu üyelerinin yaklaşık 2000 adet evraka imza atttığını söyleyen Dinçer, yapılacak düzenlemelerle imza gereken 500 evrakın ayıklanacağını belirtti.
Başbakanlık yayınladığı bir başka genelgeyle ise açıktan atama ve kurumlar arası nakiller için Başbakanlık'tan alınması gerekli izinleri kaldırdı. Sadece üniversitelerdeki araştırma görevlileri ve üst kurullara yapılacak atamalar izne tabi olacak.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, üst kurullara ilişkin yasal düzenlemenin diğer öncelikler nedeniyle meclis tatili sonrasına kaldığını da söyledi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber