Cepte, küçük arızalara kestirme çözüm

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonlarında meydana gelebilecek küçük çaptaki yazılımsal arızaları, eğer şanslıysanız kendinizde düzeltebilirsiniz.

Bazen aklımız çok karışır. Yapmak istediğimizi yapamaz, söylemek istediğimizi yanlış anlatırız. Bu durum elektronik sistemlerde de gerçekleşebilir.

Cep telefonlarında bazen gelen bir mesajla, bir silme işlemi yapıldığında veya menülerde geçiş yaparken yazılımda küçük bir bozulma oluşabilir. Bunun sonucunda oluşan arıza, telefonda bazı işlemleri yapmanızı engeller. Örneğin, mesaj belleğini dolu göstererek mesaj alıp gönderme işlemini yapmıyor; resim, video gibi dosyalarınızı açmıyor veya arama yapmıyor olabilir.

ÇÖZÜM

Telefonun yazılımında oluşan bu hatayı, kimi zaman ?fabrika ayarlarına geri dön? işlemi yapılarak düzeltebilmek mümkün. Bu işlem için cep telefonun menüsünde ayarlar bölümüne giriliyor. Burada ?telefonu sıfırla' veya ?fabrika ayarlarına geri dön? kısmına girilerek telefon kodu yazılarak onay verilir ve işlem tamamlanır.

?Fabrika ayarlarına geri dön? işlemi yapıldığında telefon hafızasındaki telefon defteri silinmez, fakat yüklediğiniz melodiler, resimler gibi bir çok şey silinir. Eğer bu işlemlerden sonra telefonunuzda sorun hala devam ediyorsa, sizin yapabileceğiniz pek birşey kalmamıştır ve teknik sevise götürmeniz gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber