Doktorlar Ankara'ya yürüyecek.

Haber Giriş : 08 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'dan Eskişehir'e gelecek doktorlar burada basın açıklaması yaptıktan sonra, "daha nitelikli sağlık ortamı ve çalışma koşulları oluşturulması ve yaşanabilir bir ücret" talebiyle Ankara'ya yürüyecek.

Eskişehir-Bilecik Tabipler Odası'ndan yapılan açıklamada, daha nitelikli sağlık ortamı, daha uygun çalışma koşulları ve daha yaşanabilir bir ücret talep eden doktorların tüm çabasına rağmen sağlık ortamının daha da tahrip olduğu, çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı ve ücretlerin adeta sefalet ücreti haline geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Hak ettiğimiz ücreti ve çalışma koşullarını yaratabilmek için 16 Haziran'da başlayıp 19 Haziran'da Ankara'da sona erecek yürüyüş başlatıyoruz. Bu yürüyüşü, hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz" denildi.

Yapılan açıklamada, en yüksek devlet memuru maaşına eşit ücret, ek göstergede iyileştirme, yıpranma tazminatı, hastanelerde ve sağlık birimlerindeki fiziksel koşulların düzeltilmesi, yıllık izinlerin 25-30 güne çıkarılması, performans kriterlerinin gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi gibi taleplerin bir an önce karşılanması gerektiği ifade edildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber