Lüks otellerde mezuniyet balolarına yasak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, mezuniyet kutlamalarının okulların dışında, lüks otel veya eğlence yerlerinde yapılmasını yasakladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, mezuniyet gecelerinin düzenlemeleriyle ilgili şikayetler olduğunu, bu konuda rahatsızlıkların bazen had safhaya ulaştığını kaydederek, bu nedenle mezuniyet törenlerinin okul dışında yapılmaması için okul müdürlerini uyardıklarını söyledi. Özel Başkent Okulları'nda okul müdürlerine yönelik toplantıda konuşan Gülsar, ?Bütün veli toplantıları, okul geceleri ve mezuniyet kutlamaları okullarda yapılacaktır. Özel eğlence yerlerinde mezuniyet kutlamaları yapılmayacaktır. Okul müdürleri, geceleri ?Okul aile birliği veya sınıf annelerinin yaptıkları' yönünde savunmaya geçiyor. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Okul Aile Birliği de olsa, sınıf anneleri de olsa hiçbir surette, okul gecelerinin başka mekanlarda olmasını istemiyoruz? dedi.

Gülsar, okullarda düzenlenen gecelerde de, azami tasarrufa uyulmasını istediklerini belirterek, ?Çok şaşalı olmamalı, fazla gösterişten kaçınılmalı. Okulda da mezuniyet kutlaması, genel bir gün olarak yapılmalı. Sınıfların ayrı ayrı yapmasına taraf değiliz. Okul müdürlerinin buna riayet edeceğine inanıyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber