Sınavla özürlü personel alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşları, özürlü personel istihdam etmek için sınav açacak. Sınavı kazanan 213 özürlü, çeşitli kurumlarda iş başı yapacak.

Devlet Personel Başkanlığından alınan bilgiye göre, başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Anayasa Mahkemesi, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı olmak üzere birçok kuruma, 4857 sayılı "İş Kanunu"nun 30. maddesi gereğince, sınavla en az yüzde 40 özürlülük oranına sahip personel alınacak.

MEB'e başvuru 14 Mayıs Pazartesi, diğer kamu kurumlarına başvurular ise 8 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki özürlü personel için başvuracak adayların iş talep formu doldurmaları gerekiyor. Başvuru yerlerinden alınabilecek iş talep formlarına ayrıca, SHÇEK için www.shcek.gov.tr, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü için www.eie.gov.tr, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü için www.byegm.gov.tr. adresinden de ulaşılabilecek.

Başvurularda, adayların 1 vesikalık fotoğraf ve sağlık kurulu raporu fotokopisi vermeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber