Okulun web sayfasında yer alan Rehberlik öyküleri'ne ilginç iddia

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 19892dan bugüne kadar kutladığı Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk gelmesi ile ilgili olarak yapılan törenlerin basında Cumhuriyete meydan okuma, resmi bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramına alternatif dini bayramın yerine konulması gibi çirkin yakıştırmalar yapılmıştı. İşte şimdi bunlara bir yenisi eklendi:


KONYA'da Ilgın İlçesi'nde İnönü İlköğretim Okulu'nun web sayfasındaki ?Rehberlik Öyküleri' bölümünde, Said-i Nursi ve talebeleri ile ilgili övgü dolu sözlerin yeraldığı bir söyleşi yayınlandı. ?Uzun Bir Ayrılıktan Sonra', başlıklı söyleşiyi kimin yaptığına dair sitede her hangi bir bilgi yer almıyor. Yazının bir bölümünde Said Nursi'den ?Savaş kahramanı', bir bölümünde ise ?Hazret' olarak bahsedilmesi dikkat çekti. Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, ?Cemaat propagandası artık ilköğretim okullarında bile açıktan yapılmaya başladı. Bir tarikat şeyhinin açıkça internet sitesine konulması Cumhuriyet'e bir meydan okumadır? dedi.

Ilgın ilçe merkezinde 350 öğrencisi bulunan İnönü İlköğretim Okulu'na ait ?www.ilgininonu.k12.tr' adresli web sayfasında, Nur Cemaati'nin lideri Said Nursi'den ?Gözleri birer şems-i taban gibi nur saçar. Bakışları şahanedir. Harikulade fıtri bir zeka, İlahi bir mevhibe. Harp meydanlarında, mücahitlerin önünde, kılıç elinde, dimdik ayakta düşmana saldıran bir kahraman. Esarette, düşman kumandanına karşı koyan bir kahraman? diye söz edilirken, talebelerinden ise ?Memleketin en faziletli evlatlarıdır. Hiçbir Nur talebesi yoktur ki, sınıfının en faziletlisi, en çalışkanı olmasın. Memleketin her tarafında bulunan bu yüz binlerce Risale-i Nur talebesinden hiçbirinin, hiçbir yerde asayişi muhil hiçbir hareketi, hiçbir vakası yoktur? diye sözedildi.

?CUMHURİYET'E MEYDAN OKUMADIR'

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, cemaat propagandalarının artık okulların internet sitelerinde açıktan yapılmaya başladığını belirterek, ?Bu ne yazık ki eğitimdeki dinselleşmenin bir ürünüdür. Okulun internet sitesinde Atatürk'e ve Cumhuriyete bakışı belli olan bir tarikat liderinin kahraman gösterilmesi aymazlıktır. AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin ne kadar dinselleştiğinin açık göstergesidir. Bir tarikat şeyhinin açıkça internet sitesine konulması Cumhuriyet'e bir meydan okumadır. Bunun sorumlusu da Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'dür. Çünkü müdürlük, son yaptığı yönetici atamalarında çağdaş, demokrat ve Atatürkçü düşünen yöneticiler yerine daha çok Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlı öğretmenleri tercih etmiştir? dedi.

İnönü İlköğretim Okulu'nun internet sitesinde yayınlanan yazının Genelkurmay'ın açıklamasını da haklı çıkardığını belirten Demir, ?Ne yazık ki Milli Eğitim sistemi tamamen dinselleştirilmiş, saptırılmış ve devletin okulları medreselere çevrilmiştir. 60 bine yakın okul medrese anlayışı ile yönetilmektedir. Demokrat, çağdaş ve Atatürkçü öğretmenler de sindirilmeye çalışılmaktadır. Ilgın'daki bu okulda ortaya çıkan durum da Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda ne kadar haklı olduğunu gözler önüne seriyor. Valiyi, kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürünü ve savcıları göreve çağırıyorum? diye konuştu.

İnönü İlköğretim Okulu yöneticileri ise konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber