ÖSYM Başkanı: KPSS ve YDS ertelenebilir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 06:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Prof. Dr Ünal Yarımağan, erken seçimin 24 Haziran veya 1 Temmuz'da yapılacak olması nedeniyle ÖSS'nin ardından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanı sıra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için yeni tarihler belirleneceğini açıkladı.

YDS'ye giriş belgelerinin seçim tarihi kesinleşinceye kadar öğrencilere gönderilmeyeceğini belirten Yarımağan, "YDS bir gün önce yani 23 Haziran ya da bir sonraki hafta 1 Temmuz'da olabilir" dedi. Yarımağan şunları kaydetti:

"Seçim tarihinin kesinleşmesini bekliyoruz. 24 Haziran'da, seçim günü sınav yapamayız. Başka bir tarihte yapmak zorundayız. Eğer seçim tarihinde ÖSS yapılıyor olsaydı hükümete seçim tarihi konusunda bir önerim olabilirdi. ÖSS, seçimden etkilenmeyecek. Ancak YDS, ÖSS'ye göre daha küçük bir sınav. Seçim daha önemli. Yaklaşık 50 bin kişi katılıyor YDS'ye. KPSS'nin de tarihini 1 - 2 Temmuz olarak düşünmüştük, ancak seçim olayı ortaya çıktı. Elbette YDS'nin diğer sınavlarla çakışmaması gerek. Seçim tarihi kesinleşir kesinleşmez yeni sınav tarihlerini açıklayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber