İnal Batu: DYP'ye neden katıldım?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batu: Ülkenin sorunlarını paylaşamamak yüzünden çok sıkıntı çektim, şeker hastalığım ilerledi, politikayı bırakıyordum...

Dışişlerinin, sayıldığı kadar sevilen büyükelçilerinden İnal Batu'nun sessiz sedasız CHP'den ayrılışı, onu yakından tanıyanları şaşırttı. Yarım asırlık dostluğumuz süresince büyükelçi olduğu, Kıbrıs, Pakistan, Çekoslovakya, New York ve Roma'daki evlerinde kaldığım için yakından tanıma olanağını bulduğum İnal Batu'nun CHP'ye duyduğu sarsılmaz sevgiyi bilirdim.

Ara sıra Deniz Baykal'a gösterilen tepkiye tahammülü olmayan İnal Batu'dan son zamanlarda hiç ses çıkmadığına şaşıranlardan biriydim. Taa ki, iki gün önce DYP'ye girdiğini öğreninceye kadar. Tabii, hemen Batu'yu aradım. Yıllarca önce CHP'ye girerken duyduğu mutluluğun niçin ve nasıl değiştiğini şu sözlerle açıkladı:

?Yaşamım boyunca CHP'ye gönül verdiğimi bilen Deniz Baykal; Kemal Derviş ve Zülfü Livaneli gibi beni de partisine geçme konusunda ikna etti. Hepimizin amacı ona yardımcı olmaktı. Ama o, tek bir kere bizimle oturup, ülkemiz için ne yapılabileceğine dair fikir teatisinde bulunmadı. Oysa Roma'da üç buçuk yıl daha kalmaktansa CHP'ye yardım etmek için Dışişlerinden ayrıldım. Ama ülkenin sorunlarını paylaşamamak yüzünden o kadar sıkıntı çektim ki, şeker hastalığım hızla ilerledi. Politikayı bırakmaya kesin karar verirken DYP'ye katılan büyükelçi arkadaşlarımın teklifini kabul ettim. Ülkeme yardım edeceğime inandığım süre çalışacağım. Bildiğim tek şey akıllı ve vatansever hiçbir gencin CHP'ye girmeyeceği...?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber