Manşete bile çıkan hırsız kredi kartı almaya kararlı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların kredi kartı çıkartmada sağladıkları kolaylıklar tartışılırken, çalıntı kimlikle yapılan başvuruların bile kabul edildiği ortaya çıkmıştı. Böyle bir olay yüzünden başı bir hayli ağrıyan Ahmet Altunsoy'un dünyası, nüfus cüzdanını çalan kişinin yeniden onun adına kredi kartı müracatı yaptığını öğreninde, bir kez daha karardı.

Zaman, sahte kimlik mağduriyetini 22 Nisan'da manşetten duyurmuştu.

İstanbul'da 5 yıl önce nüfus cüzdanı çalınan Altunsoy'un kimliği kredi kartı başvurusunda kullanılmış; fakat hırsızlar yakalanamamıştı.

Yaşadıkları, 22 Nisan tarihli Zaman Gazetesi'ne manşet olan Altunsoy'un kimliği ile bir daha kredi kartı başvurusu yapıldı. Trabzon'da yaşayan mağdur vatandaş, iki defa Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulundu. Buna karşın Antalya'da olduğu bilinen dolandırıcılar hakkında son başvuru tarihinden bu yana henüz yasal bir işlem yapılmadığı öğrenildi. Bankanın kendisini araması ile son gelişmeden haberdar olduğunu anlatan Altunsoy, "Gerekli bilgileri verdim. Bu şahıs başvuruda bulunurken iletişim bilgilerinin tamamını vermiş. Banka ile telefonla görüşüyor. Ama bugüne kadar bir işlem yapılmış değil." diyerek hayretini ifade ediyor.

Konuya yetersiz adlî personel tarafından yaklaşan Antalya Baro Başkanı Zeki Durmaz, savcı sayısı azlığının yargıyı yavaşlattığını düşünüyor. Antalya'nın büyüyen turizm ile birlikte dolandırıcılar için cazip hale geldiğini ifade eden Durmaz, bunlar arasında kredi kartı mağduriyetinin en sık yaşanan durum olduğunu aktarıyor. Durmaz, "Bizim gayet iyi işleyen kurullarımız var. Buradan biz de müdahil olalım. Yargının yavaş işlediği bir gerçek. İnanılmaz bir yoğunluk var. Binlerce dosya var. Savcı sayısı belli. Bu durum bir insan hakkı ihlalidir. Biz kurullarımızı harekete geçirerek belki süreci hızlandırabiliriz. Suçüstü uygulanabilir ve delillerin ortadan kaldırılması önlenebilir." değerlendirmesinde bulunuyor.

Hırsız, cep telefonunu verdiği halde yakalanmamış

Ahmet Altunsoy, adına düzenlenen sahte kimliklerle kredi kartı başvurusu yapanlar olduğunu bankaların araması üzerine öğrenmiş. Durumu bildirmek için Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na 22 Mart tarihinde birinci, 3 Nisan'da da ikinci müracaatını yapmış. Üzerine düşen görevi yapmanın huzuru içinde olan Altunsoy, 27 Nisan tarihinde yine bir bankadan aranınca yeniden bir şaşkınlık yaşamış. Durumu banka görevlisine anlatan vatandaş, bankanın elinde başvuruda bulunan şahsa ait cep telefonu bulunduğunu öğrenmiş. Bankanın başvuruda bulunan şahsa her istediğinde kolayca ulaşabilmesine karşın yargının ve emniyetin harekete geçmemesine şaşırdığını aktaran Altunsoy, aynı bilgilerin Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmek üzere hazırladığı şikâyet dilekçesinde de yer aldığını belirtiyor. Ahmet Altunsoy, "Bankalardan müracaatla ilgili başvuru formlarını istedim. Oradaki adres bilgilerini ve telefonların kime ait olduğunu şikâyet dilekçeme ekledim. Dilekçemiz ulaştı. Ben artık bu iş için savcılığa gitmek istemiyorum. " ifadelerini kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber