Telefonda fetva uygulaması sona erdi

Diyanetin fetvalar konusunda yeni bir genelge hazırladı, Artık telefonla arayanlara telefonda fetva verilmesi dönemi kapanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2018 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telefonda fetva uygulaması sona erdi

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığında gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da bulunduğu toplantıda Bozdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bozdağ, Diyanetin fetvalar konusunda yeni bir genelge hazırladığını belirterek, "Artık telefonla arayanlara telefonda fetva verilmesi dönemi kapanıyor. Diyanet, 'Alo Fetva' hattını arayanların sorularını alacak, ancak bu sorulara cevaplar yazılı olarak verilecek. Yazılı cevaplarda da ilçedeyse ilçe müftüsünün, ildeyse il müftüsünün, Diyanette ise Din İşleri Yüksek Kurulunun onayı olacaktır." dedi.

FETÖ ve diğer terör örgütlerine ilişkin de Diyanetin bundan sonra daha aktif rol alacağını dile getiren Bozdağ, Diyanetin ak sütün içindeki ak kılı herkesten önce görerek başkalarına da fark ettirmesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek günlerde kadın akademisyenlerle de bir araya geleceğini, kadın ve dini konular üzerindeki çalışmaların daha görünür hale getirilmesi konusunda büyük bir etkinlik ortaya konulacağını aktaran Bozdağ, ilahiyat fakültelerinde kadın akademisyenlerin sayısının artması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber