Kredi borçlarını ödemeyenlere haciz geleceği haberleri, üniversite mezunlarını korkuttu

Haber Giriş : 15 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenim ve katkı kredisi borçlarını ödemeyenlere haciz geleceği haberleri üzerine üniversite mezunları borçlarını ödemek için harekete geçti.

Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak ise, mezunların 30 Haziran'a kadar borçlarını ödemesi halinde icra sürecinin başlatılmayacağını açıkladı. Zaman gazetesinin haberinin ardından üniversite mezunları, borçlarını nasıl ödeyeceklerini öğrenmek için YURTKUR'u telefon yağmuruna tuttu. Öğrencilerin burs ve kredi borçlarıyla ilgili kurumun www.kyk.gov.tr adresli internet sitesinde bilgi verilmeye başlandı.

Kahramanmaraş Göksu'da öğretmenlik yapan Bestami Ekbiç de kredi borcunu ödemeyenlerden. Dicle Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünden 1999 yılında mezunu olan Ekbiç, borcunu işsizlik nedeniyle ödeyemediğini söylüyor. Erdal Baydar ise, devletten faiz affı istiyor. Kocaeli Üniversitesi'nden 1998'de mezun olduğunu belirten Baydar, işsiz olduğu için bugüne kadar borcunu ödeyemediğini kaydetti. Baydar, ?En azından esnafa, çiftçiye getirdikleri gibi bir faiz affı getirsinler, yeni bir taksitlendirme yapsınlar. Memur maaşıma haciz gelirse aç kalırım.? şeklinde konuştu. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1999'da bitiren Fatih Selvi ise, geçen sene borcunu ödemek için çalıştığını; ancak muhatap bulamadığı için ödeyemediğini kaydetti.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ise, 30 Haziran'a kadar borcunu ödemeye başlayanlara icra işlemini başlatmayacaklarını açıkladı. Üniversite mezunları, herhangi bir Ziraat Bankası'na isim ve kredi numarasıyla giderek borcunu ödeyebiliyor. Borçlar, faiziyle birlikte alınıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber