Kirpi II ve Amazon ihracat yolculuğuna başladı

BMC'nin Katar'dan aldığı 85 araçlık zırhlı araç siparişiyle Kirpi II ve Amazon, ilk kez yurt dışında kullanılmaya başlanacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2018 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kirpi II ve Amazon ihracat yolculuğuna başladı

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC Otomotiv, Kirpi II ve Amazon zırhlılarının ilk ihracatını Katar'a gerçekleştirecek.

BMC, Katar'daki Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018) yurt dışında kullanılan araçlarına yenilerini eklemek için ihracat sözleşmesine imza attı.

Türkmenistan, Tunus gibi ülkelere zırhlı araç ihracatı gerçekleştiren BMC, fuarda imzaladığı sözleşme kapsamında Katar ordusunun ihtiyaçları için 50 Kirpi II, 35 Amazon üretecek. BMC böylece Katar'a 85 zırhlı araç ihraç edecek.

Katar'a yapılacak Kirpi II ve Amazon teslimatları, bu araçların ilk ihracatı olması açısından önem taşıyor.

Türkiye'de de saha deneyiminden geçen Kirpi II ve Amazon'ların envanterdeki sayısında yakın zamanda ciddi artış bekleniyor.

Kirpi II yol tutuşunda iddialı

Kirpi II ve Amazon, Vuran ile birlikte BMC'nin, Mayına Karsı Korumalı ve Cok Amaclı Zırhlı Arac Ailesi'nin uyelerini oluşturuyor.

Araç, mayına karsı korumalı arac sınıfında sagladıgı ustun koruma duzeyle ön plana çıkan Kirpi'nin yeni versiyonunu oluşturuyor.

Kirpi II'de bagımsız suspansiyon sistemi bulunuyor. Yuksek koruma ozelliklerine ek olarak gelistirilen bu yeni konfigurasyonlu arac, hem yol tutusunda hem de yolcu konforunda sınıfının oncusu olarak gösteriliyor.

Bagımsız suspansiyonlu 4x4 Kirpi II, monokok tipte zırhlı kabin ve balistik camları, sok emici koltukları, V seklindeki ozel tasarım karın altı yapısı, silah istasyonu ve acil cıkıs kapagı ozellikleriyle dikkati çekiyor.

Kirpi II'nin ayırt edici ozellikleri arasında elektrikli hava baglantılı cekis noktaları, uzaktan kumandalı zırhlı silah istasyonu, keskin nisancı bulma sistemi, ic iletisim sistemi, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nukleer tehditlere karsı savunma) filtre sistemi bulunuyor.

Karartma ve kamuflaj ısıgı, lastik sisirme sistemi, NATO cekis kancası, hava ve demiryoluyla tasınma ozelligi, surucu bilgilendirme sistemi ve otomatik yangın sondurme sistemleri Kirpi-II'yi farklılastıran diger ozellikler olarak sıralanıyor.

Amazon'la yüksek manevra kabiliyeti

Çok amaçlı zırhlı araç Amazon, içindeki personele mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karsı koruma saglıyor.

Arac, 7 kisilik tasıma kapasitesi ve yuksek manevra kabiliyetiyle on plana cıkıyor.

Aracın teknik ozellikleri arasında otomatik yangın sondurme sistemi, merkezi lastik sisirme, patlak yol alabilen lastik, arka gorus kamerası, karartma ve kamuflaj ısıgı bulunuyor.

300 bin araç, 10 milyar dolar katma değer

BMC, Turkiye'nin en buyuk ticari ve askeri arac ureticilerinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

Tasarım, Ar-Ge, muhendislik, uretim, satıs ve satıs sonrası hizmetleri kendi bunyesinde barındıran BMC, uretime basladıgı ilk gunden bu yana, 300 bini gecen aracla Turkiye ekonomisine yaklasık 10 milyar dolarlık katma deger sagladı.

Kurulusundan bugüne 700'un uzerinde konfigurasyonda arac (cekici, agır, orta ve hafif kamyon kamyonet, minibus, midibus, otobus, taktik tekerlekli ve mayına karsı korumalı zırhlı askeri araclar) yedek parca, motor ve dokum parcaları uretimi yapan BMC, basta Avrupa Birligi uyesi ulkeler olmak uzere 80'i askın ulkeye de ihracat gerceklestirdi.

Yılda 22 bin arac ve motor uretim kapasitesi olan BMC Otomotiv, muhendisinden mavi yakalısına 2 binin üzerinde calısana sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber