TOKİ Başkanı AKP'den aday

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın seçimlerde aday olacağı iddia edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın seçimlerde aday olacağı iddia edildi.

Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, bugün yayınlanan köşesinde, AKP hükümeti bürokratlarından Erdoğan Bayraktar ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in AKP'den aday olacağını yazdı.

Konuyla ilgili gazetesinde yayınlanan haberi köşesine taşıyan Bayer, Milli Eğitim'den adaylık başvurusunda bulunması beklenen üst düzey bürokratları şöyle sıraladı; ?Dr. Veli Kılıç (MHP), Yavuz Erbaş (DYP), Ömer Balıbey (DYP), Salih Çelik, Cumali Demirtaş, Cevdet Cengiz, Cemal Taşar, Muzaffer Doğan, Remzi Kaya, Kerem Altun, Hasan Albayrak, İbrahim Özdemir, Nurettin Konaklı, Halis Koyuncu, Osman Çelik.

Sağlık Bakanlığı'ndan; Dr. Şanal Tosun (AKP), Prof. Nihat Tosun (AKP), Dr. İlhan Eğilmez.

Çalışma Bakanlığı: Fahrettin Oğuz Tor (MHP), Süleyman Kılıç ve Arif Aytürk

Bu arada AKP'li Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'in Malatya'dan adaylığı düşündüğü öğrenildi.

CHP'DE ADAYLAR

AKP Milletvekili Mahmut Zeydan'ın, CHP Genel Merkezine gelmesi, CHP Milletvekili Esat Canan'ı rahatsız ettiği ve bu nedenle Cumhurbaşkanı seçiminin 1. turuna katıldığı belirtiliyor.

İlk gün CHP'den adaylıkları söz konusu olanlar Prof. Yücel Aşkın, Derviş Günday, Prof. Kemal Gürüz, Prof. Şükrü Sina Güler, Prof. Suat Çağlayan, Erdoğan Toprak ve Şinasi Öktem olarak gündeme geldi?.

SP-BBP İŞBİRLİĞİ

Yalçın Bayer, partiler arasındaki işbirliği konusunda ilk somut adımın ise SP ile BBP arasında atıldığını yazdı. Bayer, Erbakan'ın talimatıyla Genel Başkan Recai Kutan'ın, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile görüşmelere başladığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber