Doktorlar hafta sonu Ankara'ya yürüyecek

Haber Giriş : 15 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorlar, bu hafta sonu gerçekleştirilecek Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Kurulu öncesi, ?ücretimiz, iş güvencemiz, sağlık hakkı? talepleriyle ?Umuda Beyaz Yürüyüş? adı altında 6 ayrı noktadan Ankara'ya yürüyecek.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Metin Bakkalcı, TTB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandır kamuoyuyla paylaştıkları talepler ışığında görevlerini sürdürdüklerini belirterek, bu çabaların hekimler, sağlık çalışanları ve halkın büyük çoğunluğu tarafından sahiplenilerek ?umuda dönüştüğünü? söyledi.

Sürdürülen çalışmaları ?Umuda Beyaz Yürüyüş? olarak nitelendiren Bakkalcı, şunları kaydetti:

?Bu çağrı, Sağlık Bakanlığı tarafından, 'artık hastalar memnun edilecek, müşteri olarak kabul edilecek' denilerek, 'müşteriye hastalık satan' meslek grubu haline dönüştürülme girişimlerine karşılık, tıp mesleğinin tarih boyunca kazandığı değerleri yok saymak anlamına gelen girişimlere bir itirazdır.

Bu çağrı, Sağlık Bakanlığı tarafından 'sağlığa yatırım için kamusal kaynak yok, yeni sağlık yatırımları yapmak mümkün değil' denilerek halkın sağlık hakkının daha da tahrip edilmesi girişimlerine bir isyandır.?

Bakkalcı, hükümetin mevcut sağlık politikalarını eleştirirken, ?Ne söyledilerse bir süre sonra tam tersini kamuoyuyla paylaştılar. Yeni dedikleri hiçbir şeyin yeni tarafı yoktu. Milat denilen çalışmalar, sevk zincirleri yarattı? diye konuştu.

Metin Bakkalcı, planlanan yürüyüşü ?kaos yaratan politikalara umudun karşı çıkışı? olarak nitelendirdi.

KONSEY BAŞKANI SAYEK: SORUNLAR DÜZELMEDİ

TTB Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek de, ?sağlık alanındaki hiçbir sorunun düzeltilmediği gibi çok daha olumsuzluk yaratacak düzenlemelere gidildiğini? savunarak, ?Bu düzenlemeler farklı gözlüklerle iyi gözükebilir. TTB, Türk sağlığına, sağlık çalışanları ve halkın gözüyle bakıyor. Halkın sağlık hizmetine iyi ulaşamadığını ve sağlık çalışanlarının durumunun iyi olmadığını görüyor ve düzeltilmesini istiyoruz? dedi.

Türkiye'nin 6 ayrı noktasından yarın başlatacak yürüyüş, güzergahtaki katılımlarla 18 Haziran akşamı Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda tamamlanacak. Yürüyüş boyunca güzergahlarındaki izlenimler, parka yerleştirilecek karavandan sinevizyon aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Yürüyüşçüler, daha sonra 19 Haziran'da gerçekleştirilecek TTB Genel Kurulu'na katılacaklar.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber