YSK, seçim takvimini resmen açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili seçim takvimini açıkladı.

Takvime göre, seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından bugün ilan edilecek. Aday olacak kamu görevlilerinin 8 Mayıs Salı akşamına kadar istifa etmeleri gerekecek.

Siyasi partiler hangi usule göre aday belirleyeceklerini 10 Mayıs'a kadar bildirecek.


YSK: Seçimin yaz aylarında yapılması daha rahat olur

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçimin 22 Temmuz'da yapılmasının kendi açılarından bir sorun taşımadığını kaydederek, "Bizim için bir sorun yok. Ama katılım yönünden etkili olur mu olmaz mı? Orasını bilemeyiz. O vatandaşın kendi tercihi" dedi.

Aydın, YSK toplantısın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim takvimine göre, katılacak partilerin ve seçim çevrelerinin çıkaracağı milletvekili sayısının bugün ilan edileceğini bildirdi.

Muammer Aydın, seçim tarihi itibariyle oy verme ve katılım açısından bir sorun yaşanıp yaşanmayacağının sorulması üzerine, "Bizim için bir sorun yok. Ama katılım yönünden etkili olur mu olmaz mı orasını bilemeyiz. O vatandaşın kendi tercihi" dedi.

Seçimin yaz aylarında yapılmasının daha rahat olacağını ifade eden Aydın, "Seçimin, karlı kışlı bir havada okulda, sobasız yerde yapılması var. Bir de sıcak havada yapılması var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber